MOLDE (Eurosport):
Onsdag kan Molde sikre Europa League-spill, og samtidig komme ett steg nærmere Champions League, med seier mot Qarabag på Kypros.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
– Det er et godt og rutinert lag, men et lag vi har en fair sjanse til å slå, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.
Men for at det skal skje, må man snu den dårlige trenden fra før landslagspausen. Fire av de seks siste Eliteserie-kampene er tapt, og avstanden til serieleder Bodø/Glimt er på hele 13 poeng.

Eikrem-advarsel

Magnus Wolff Eikrem, som endelig er skadefri og klar for å bidra, peker spesielt på én ting som må bedres i møtet med laget fra Aserbajdsjan.
– Vi har vært for mye jagende de siste kampene, spesielt når vi har kommet under. Vi må være mer kyniske, spesielt nå i Europa. Vi møter bare bedre og bedre lag, og da kommer vi til å bli overkjørt om vi angriper med så mange som vi har gjort, sier Eikrem til Eurosport.
30-åringen slet med en vond ankel de siste ukene før landslagspausen, og måtte se flere av kampene fra benken. Der bet han seg merke i hvordan laget ved flere anledninger ble kontret i senk.
– Har dere vært for naive i tilnærmingen?
– Ikke akkurat naive ... men vi ser jo at det har blitt store rom. For eksempel som mot Viking, det er jo det de ønsker – at vi skal angripe med masse folk. Vi må rett og slett bli mer kyniske.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Slik vurderer Junker konkurransen om spissplassen: – Har tro på mine egne ferdigheter

Mener seier kan redde sesongen

To år på rad har Molde snublet i siste hinder før Europa League. I 2018 røyk man for Zenit, mens det i fjor ble exit mot Partizan.
Eikrem håper alle gode ting er tre før møtet med Qarabag.
– Det å komme inn i Europa vil jo gjøre dette til en bra sesong. Men vi må først komme dit. Det kommer til å bli sinnssykt tøft, men for Molde handler det hvert om å prøve vinne serien, komme til Europa og vinne cupen. Gjør du én av de tre, pleier det å være bra.
– Det hadde vært utrolig viktig for oss. Vi har vært nære de to siste årene, så nå er det på tide, legger Eikrem til.
For uten cupen og med 13 poeng opp til Bodø/Glimt, kan Europacup-spill fort bli beholdningen for Molde-mannskapet denne sesongen.
– Vinner vi mot Qarabag så blir sesongen litt reddet, sier en annen midtbanestrateg, Fredrik Aursnes.

– Vi kan ikke glemme serien

– Kan det bli sånn at dere potensielt vil prioritere Europa utover høsten med tanke på ståa i serien?
– Om vi ikke skal vinne gull, så vil det jo selvfølgelig være viktig med Europa. Men det er jo fortsatt en halv sesong igjen, så vi kan ikke glemme serien, sier Aursnes.
Eikrem sier følgende om situasjonen:
– Det er ikke sånn at vi legger oss ned selv om vi er et stykke bak. Plutselig kommer Glimt inn i Europa og får masse kamper. Samtidig tror jeg ikke vi kan drive å tenke ... de ser jo ut til å gå som en kule. Jeg tror vi må ha fokus på oss selv og begynne å vinne kamper igjen. Vi har mer enn nok med oss selv sånn det ligger an nå.

Opphetet Kjartansson-debatt, alt om Junker-skaden og Glimts neste straffetaker

Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33