• Torsdagens trekning i Champions League ser du på Eurosport.no fra klokken 17:00!
Molde-spillerne tok til bakken i fortvilelse da sluttsignalet av Champions League-playoffen mot Ferencvaros lød tirsdag kveld. 0-0 betydde at det ungarske laget gikk til gruppespillet på bortemålsregelen etter 3-3 i Molde.
Men én nordmann på Groupama Arena i Budapest kunne smile bredt. Tokmac Nguen har vært en av Ferencvaros' viktigste spillere det siste halvannet året. For drammenseren er Champions League-avansementet en drøm som går i oppfyllelse.
Champions League
Haaland-show da Dortmund slo Sevilla – har scoret 18 CL-mål på 13 kamper
17/02/2021 PÅ 22:07
– Det føles helt fantastisk. Det er vanskelig å sette ord på følelsene, sier han til Eurosport dagen derpå.

Hyller supporterne

Molde måtte ut og score i Budapest, men det store presset mot vertenes mål kom ikke før de siste 15-20 minuttene. Nguen ble tatt av med elleve minutter igjen av ordinær tid og måtte se den spennende avslutningen fra benken.
Etterpå kunne han, lagkameratene og de mange Ferencvaros-supporterne som hadde fest på utsiden av stadion, slippe jubelen løs. Nguen og co. gikk etter hvert ut for å takke de oppmøtte.
– Det var et stort gjerde mellom oss og dem. Vi sto på koronatrygg avstand og hoppet, jublet og skrek før vi gikk i garderoben og fortsatte feiringen der.
Det er tydelig at Nguen setter supporterne høyt. For dem blir årets gruppespill det første i Europas gjeveste klubbturnering siden 1995/1996-sesongen, da de ble første ungarske lag til å ta seg dit etter at europacupen fikk Champions League-varemerket.
– De dør for den klubben her uansett resultat. I fjor tapte vi 0-4 hjemme mot Dinamo Zagreb (i Champions League-playoffen), men etter kampen sa vi bare «wow» om stemningen. Da snakker vi om lyden de lagde på 0-3 og 0-4, sier Nguen.

Kan møte kompis

Tapet i fjorårets playoff tok Nguen og Ferencvaros inn i Europa League-gruppespillet. Der var de kun to poeng unna å gå videre, i konkurranse med Espanyol, Ludogorets og CSKA Moskva. Nguen ble ikke skremt av nivået der.
– Det var ikke noe høyere nivå enn jeg trodde. Noen ganger syntes jeg faktisk det var litt lavt nivå på kampene. Det gikk ikke så fort som jeg trodde. Jeg havnet i mange en-mot-en-situasjoner, noe som passet meg godt. Jeg har lagt merke til at det har skjedd i denne kvaliken også, sier 26-åringen.
  • Torsdagens trekning i Champions League ser du på Eurosport.no fra klokken 17:00!
Nå gleder han seg til å forsøke seg mot Europas elite. Når gruppene trekkes torsdag, vil Nguen og lagkameratene følge spent med.
– Jeg håper selvfølgelig at vi får møte de store klubbene, se nivået og matche oss med dem, sier han.
Blant lagene i gruppespillet er også Martin Ødegaard og Real Madrid. Han og Tokmac Nguen blir de to første drammenserne som spiller i et Champions League-gruppespill. De delte garderobe sammen i Strømsgodset da Ødegaard slo gjennom i 2014.
– Martin er en kompis som jeg har kjent siden han var 14. Vi er begge drammensgutter og de første derfra til å spille Champions League. Det henger høyt, og det betyr veldig mye for meg å kunne si at jeg er en av de første. Jeg har jo gått en helt annen vei enn Martin og andre. Det gjør meg stolt, sier Nguen.

Storspiller

Han brukte selv noen år på å etablere seg på Strømsgodset, der han til slutt var fast på laget i 2017 og 2018. Deretter gikk turen til Ferencvaros der han fikk med seg siste halvdel av 2018/2019-sesongen. Fire scoringer på 14 kamper i ligaen var lovende. Forrige sesong ble det hele 12 på 45 kamper i alle turneringer, mens han har åpnet også denne sesongen gnistrende med syv mål på åtte kamper i serie og Champions League-kvalik.
«Tokki» er rett og slett bedre enn noensinne.
– Jeg føler jeg er litt annerledes for hver sesong som går. Jeg er aldri helt den samme typen som sesongen før. Denne sesongen føler jeg det å være effektiv foran mål er en av styrkene mine, sier Nguen.
Han forteller også at Ferencvaros-trener Serhiy Rebrov (tidligere spiss på Ukraina) er glad i å kjøre avslutningstrening ham og resten av angriperne. Da får Nguen mye øvelse i samme situasjoner som han havner i under kamp.

Selvillit foran mål

Med scoringene kommer i tillegg selvtilliten.
– Jeg går inn i hver kamp med den følelsen at det fort blir ett eller to mål.
Om hans nåværende statistikk fortsetter, må nok også Champions League-motstanderne passe seg. Godt spill i gruppespillet kan fort bety at klubber fra større ligaer tar kontakt.
– Det har vært litt interesse hele veien. Men jeg har sagt at hvis det blir Champions League, så drar jeg ikek noen steder. Det har alle forstått, men man vet aldri. Som utstillingsvindu er Champions League det største du kan vise det frem i, sier Nguen og legger til:
– Jeg håper at jeg både får vist frem meg selv og klubben på en bra måte.
Champions League
Ødegaard bidro til Real-seier i Champions League-debuten
26/11/2020 PÅ 07:53
Champions League
Nordmann hylles etter show mot Barcelona-stjernene
21/10/2020 PÅ 08:56