Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er Moldes motstander i tredje runde av Champions League-kvalifiseringen

Oppdatert 31/08/2020 klokken 12:42 GMT+2

Se hvem Molde møter i den tredje runden av Champions League-kvalifiseringen.

Molde

Foto: Scanpix

Etter å ha slått KuPS 5-0 i første kvalifiseringsrunde og Celje 2-1 borte i den andre runden, var det duket for et nytt oppgjør for Eliteserie-laget i den tredje og siste runden, før en eventuell playoff mot Champions League.
Molde var useedet i trekningen og hadde fem alternative motstandere, enten GNK Dinamo (Kroatia), Young Boys (Sveits), Crvena Zvezda (Serbia), Qarabağ (Aserbajdsjan) eller Maccabi Tel-Aviv (Israel).
Mandag ble det klart at neste motstander er Qarabağ borte. Det vil si at det blir lang reisevei for Molde da kampen spilles i Aserbajdsjan.
– Hva skal man si? Det er en helt grei trekning. Men dette blir ingen walk in the park for Molde. De møter et ganske bra lag, men det blir en vrien bortekamp, sier Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson om Moldes trekning.
– Jeg var ganske sikker på at de skulle vinne sist, men er ikke fult så sikker på seier nå! Det blir en lang reise og en sterk motstander de møter, så dette vil absolutt bli en tøff match for å ta seg videre, legger han til.
Det kom frem på trekningen på UEFA sine sider. Kampen skal spilles 15. eller 16. september.

Slo ut RBK i 2009

Qarabag er blitt seriemester i Aserbajdsjan de sju siste årene. Klubben er opprinnelig fra Agdam, en by som er ødelagt og fraflyttet på grunn av krigen i Nagorno-Karabakh. Laget har siden midten av 1990-tallet spilt sine kamper i hovedstaden Baku.
Qarabağ var det laget som slo ut Rosenborg fra den andre runden i Champions League-kvalifiseringen i 2009.
– Om jeg ikke husker helt feil så slo vel Qarabağ ut RBK for en ti/elleve år siden? Og dette er et lag som har hatt utvikling, mener Jonsson.
For tre år siden var Qarabag i Champions League-gruppespillet etter å ha slått ut FC København i kvalifiseringen. Da ble det to poeng etter uavgjort hjemme og borte mot Atlético Madrid.
Om Molde vinner, blir det avgjørende kamper om plass i Champions Leagues gruppespill 22./23. og 29./30. september. Den siste kvalifiseringsrunden er den eneste som avgjøres med hjemme- og bortekamp, slik det før pandemien ble gjort i hver runde.
Alternative motstandere i den fjerde runden blir klare i en ny trekning tirsdag. Om Molde taper i tredje runde, går laget i stedet inn i kvalifiseringen til Europa League.
Senere mandag trekkes også Bodø/Glimt, Rosenborg og Vikings motstander til den andre kvalifiseringsrunden i Europa League.
(Eurosport.no/©NTB)
Sett denne?
picture

Mener dette er sesongens lag etter over halvspilt serie

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame