Populære sporter
All sport
Vis alt

Trygg på RBK-avansement – derfor er norske lag i Europa så viktig

Stein-Erik Stormoen

Publisert 17/07/2019 klokken 12:10 GMT+2

– Vi må få så mange lag som mulig så langt som mulig, så vi krysser fingrene for Rosenborg, Brann, Molde og Haugesund. Det er ekstremt viktig for norsk fotball og Eliteserien, sier Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud.

Søderlund

Foto: Scanpix

Hver eneste sommer og høst raser den samme debatten: Hvorfor skal supportere fra andre lag ønske og håpe at rivaler fra Eliteserien gjør det bra i Europa? Slik er det neppe i andre land, argumenteres det med.
– Hvorfor er det så viktig?
– For produktet Eliteserien, for standingen til norsk fotball generelt, er det viktig å komme på kartet. Man må det for å få omsatt spillere. Vi må ut og vise frem norske talenter, spillere og lag. En ting er Eliteserien, men et norsk lag som lykkes i Europa vil selvfølgelig også få penger for å kvalifisere seg, men også kommet seg ut og vist hva norsk fotball er for noe, sier Skullerud og tilføyer:
– Vi selger ikke all verden av spillere lenger. For å få til det, må vi ut i Europa, det er Sarpsborg et godt eksempel på. Det er ekstremt viktig for driften av norsk fotball, for landslaget, for hele pakka.
Rosenborg er første lag ut. De spiller returoppgjøret mot Linfield hjemme onsdag kveld. Trønderne har med seg en fin 2-0-ledelse fra bortekampen.
– Det der bør kunne gå bra, jeg tror absolutt at de kommer til å klare det. Samtidig er det også en fin mulighet til å spille inn enkelte som trenger mer spilletid, og som sikkert er småfrustrerte over ikke å få spille så mye som de ønsker.
Ifølge Adresseavisen ligger det an til at for eksempel Pål Andre Helland får sjansen fra start.
– Jeg tenker at spillere som Helland, Anders Trondsen og Gustav Valsvik, spillere som er vant til å spille og bidra mer, men som trenger tid ... for dem er det en fin mulighet.
Etter en blytung start på sesongen, har Rosenborg klatret til femteplass i Eliteserien. De er nå bare seks poeng bak serieleder Molde etter 15 spilte kamper.
– Er det mulig å friskmelde Rosenborg nå?
– Jeg synes det. Bortekampen mot Ranheim var OK, og i de to siste hjemmekampene på Lerkendal var de gode. Spesielt i angrep var det vesentlig bedre enn tidligere. De har skapt mye mer, funnet relasjoner, begge sidene sitter mye bedre enn tidligere, de har flere innlegg. Det har vært mer Rosenborg, med backer høyt opp, og generelt veldig mye bedre. Det er fortsatt mye å gå på, og ikke et Rosenborg som ser ut som en million ennå, men det er i hvert fall mye bedre, og jeg tror de får en sterk høst, sier Skullerud.
Torsdag spiller Brann returoppgjøret borte mot Shamrock Rovers, etter 2-2 hjemme i det første oppgjøret. Molde har KR Reykjavik borte med en meget sterk 7-1-seier i bagasjen, mens FK Haugesund tar imot Cliftonville med 1-0-seier borte etter Christian Grindheims matchvinnerscoring borte fra første kamp å gå på.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame