• Se Partizan Beograd - Molde torsdag fra klokken 20.30 på Eurosport Player, Dplay og MAX.
Tirsdag skal publikum på Lerkendal igjen få høre den offisielle Champions League-hymnen runge ut av høyttaleranlegget, for første gang siden 2010.
Da får samtidig tilskuerne, som de første i landet, oppleve videoassistert dømming (VAR), på norsk gress. VAR er nemlig i bruk i hele turneringen, fra playoff til finale.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Vi synes det er artig at første gang det skjer i landet er på Lerkendal. Det blir spennende både for dem som er på banen, og for publikum, sier daglig leder Tove Dyrhaug i Rosenborg til NTB.
Rosenborg fikk en smak av det nye teknologiske hjelpemiddelet i den første kampen i Zagreb onsdag. Der ble det ingen omstridte VAR-avgjørelser i 0-2 tapet i Kroatia.
Sett dette intervjuet? Saken fortsetter under videoen:

Klare feil

Kort fortalt skal VAR skal benyttes på fire nøkkelpunkter, som alle har til felles at de skal luke bort klare feil:
Ved målsituasjoner for å se om det er skjedd noe i strid med reglene i forkant, ved straffesituasjoner, ved røde kort (kun direkte røde kort, ikke to gule) og ved feil identifisering av spiller dersom et kort er gitt til feil mann.
– Jeg tror utviklingen er sånn at dersom norske dommere skal henge med i Europa, så blir nok VAR innført i Eliteserien etter hvert, sier Dyrhaug.

Små kostnader

Det er mye som skal rigges og ordnes før kvalifiseringskampen. Arbeidet på stadion starter direkte etter lørdagens hjemmekamp mot Stabæk. Da skal all vanlig reklame fjernes, mesterliga-branding settes opp, og alt som har med VAR å gjøre, skal settes i stand.
– Det er en ganske stor operasjon, men det er UEFA som står for det meste. De kommer med alt utstyret som skal brukes til VAR og rigger det, sier Dyrhaug.
Til NTB forteller hun at innføringen av VAR på Lerkendal ikke vil medføre noen store kostnader for klubben.
– Det vil sikker bli noen mindre kostnader, men jeg tror UEFA tar størstedelen av kostnadene, sier Dyrhaug, som legger til at det har vært mye fokus på penger i forbindelse med Champions League og Europa League.

Ikke opptatt av pengene

Spill i Champions League er alene verdt 152 millioner kroner, men kan fort stige langt over 200 millioner når man legger til TV-penger, sponsorer og bonuser. I Europa League er RBK «bare» garantert 86 millioner kroner.
Likevel hevder Dyrhaug at administrasjonen i Rosenborg, og de som jobber med budsjettene, ikke er så veldig spent på om det blir Champions League-penger eller Europa League-kroner som triller inn på RBK-kontoen.
– Nei, egentlig ikke. Det høres sikkert litt spesielt ut, men vi er veldig opptatt av neste kamp og tenker ikke så langt fram. Vi er først og fremst glad for at vi er sikret et gruppespill i Europa.
  • Se Partizan Beograd - Molde torsdag fra klokken 20.30 på Eurosport Player , Dplay og MAX.

Mer stas med Champions League

– Men det er ikke noe tvil om at det er mer penger og mer stas å være med i et gruppespill i Champions League. Vi budsjetterer heller ikke med gruppespill, det får heller komme som en bonus. Vi har kun budsjettert med de to kampene vi vet vi skal spille.
Det var den første kvalifiseringsrunden mot Linfield, der Rosenborg vant 6-0 sammenlagt.
Etter det har RBK slått ut både BATE og Maribor på veien til den siste kvalifiseringsrunden mot Dinamo Zagreb.
Om det blir flere VAR-kamper i Champions League for Rosenborg denne sesongen avgjøres på Lerkendal tirsdag.
(©NTB)
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53