Råsterk RBK-triumf – kan sikre Europa League-spill om en uke

Oppdatert 07/08/2019 klokken 22:18 GMT+2

Rosenborg nærmer seg den fjerde Champions League etter 3-1-seier borte mot slovenske Maribor onsdag.

RBK

Alexander Søderlund banket først inn et frispark fra snaue 30 meter og sørget for et svært viktig bortemål for Rosenborg etter 50 minutter. Deretter doblet samme mann til 2-0 13 minutter senere.
Maribor reduserte til 1-2 på et langskudd etter 71 minutter, før Mike Jensen økte til 3-1 omtrent direkte fra avspark.
Med 3-1 i bagasjen hjem fra Slovenia har trønderne et strålende utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal tirsdag. Maribor spilte i gruppespillet i mesterligaen så sent som i 2017.
Gjør RBK jobben på Lerkendal, venter vinneren av Dinamo Zagreb – Ferencvaros i siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet i Champions League. De spilte 1-1 i Kroatia tirsdag.
Skulle Rosenborg gå videre mot Maribor, er de uansett sikret gruppespill i årets Europa League.

Skadetrøbbel

Rosenborg måtte klare seg uten formspiller Anders Konradsen. Han måtte stå over på grunn av kjenning med en skade. Inn kom Gjermund Åsen.
Og før kvarteret var spilt i Slovenia var det mer dårlig skadenytt for trønderne. Forsvarsbauta Tore Reginiussen måtte forlate banen.
Fram til det hadde trønderne vært solide, og det fortsatte de å være utover i omgangen. Faktisk var det først på overtid av den første omgangen at hjemmelaget Maribor spilte seg til en ordentlig sjanse.
Andrej Kotnik dro til fra 16 meter, men like over RBK-målet.

Søderlund-dobbel

Og den andre omgangen startet strålende for Rosenborg. Fem minutter var spilt da Mike Jensen ble felt på snaue 30 meter.
Frisparket skulle Søderlund ta, og det endte på strålende vis. Spissen hamret til og ballen gikk i det lengste hjørnet. Keeper var på pallen, men kunne ikke forhindre en viktig scoring for gjestene.
Hjemmelaget måtte slå tilbake, og da ga de også fra seg rom. Rosenborg var fulle av selvtillit og spilte seg til sjanser. Både David Akintola og Jensen fikk skyte fra gode posisjoner, men uten å få uttelling.
Etter en drøy time satt den igjen for Rosenborg. Åsen la inn fra høyre, og på bakre stolpe steg Søderlund til vers og headet inn 2-0.
Maribor så ut til å være på vei inn i kampen da Marcos Tavares banket inn et langskudd med 19 minutter igjen å spille, men Rosenborg svarte direkte.
De gikk framover på direkten og Mike Jensen satte inn 3-1.