Foto: Skjermdump / TV 2 Sport 1
For første gang siden det røde kortet i RBKs cup-exit mot Aalesund var Pål-André Helland tilbake i Rosenborg-elleveren mot Linfield onsdag.
29-åringen svarte med å først være nest sist på David Akintolas 3-0-scoring, før han selv scoret kampens siste i 4-0-seieren hvor Anders Konradsen scoret trøndernes to første. Sammenlagt endte det dermed 6-0.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Målet feiret Helland med å late som han frøs – et tydelig stikk etter å ha havnet ute i kulden hos Eirik Horneland.
Helland startet sesongen i RBK-sjefens førsteellever, men har etter hvert måttet se lagkameratene både fra benken og tribunen. Etter cupkampen mot Aalesund hadde vingen altså ikke vært på banen før onsdagens CL-kvalikkamp.
– Vi kalte oss for kjøl- og fryseboksen vi som satt på benken i går. Vi snakket om å gå og hente meg en boblejakke, så kaldt som det var på benken, sa Helland etter å ha sittet på benken under 3-0-seieren mot Vålerenga 16. juni.
Helland hintet også – med et glimt i øyet – til at barndomsklubben i 4. divisjon står klare for å ta ham imot med åpne armer.
– Det er et valg de tar og hvis dem vil kvitte seg med meg for å frigjøre penger fordi jeg ikke når opp til standarden så er det i orden. Jeg er alltids velkommen til KIL/Hemne har jeg hørt.
Helland har også blitt linket til eks-RBK-sjef Kåre Ingebrigtsens nye klubb, belgiske Oostende. Hva trønderen svarte på ryktene, kan du se i videoen under:
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53