Scanpix

Dette er Hornelands vanskelige vurdering før skjebnekampen

Dette er Hornelands vanskelige vurdering før skjebnekampen

26/08/2019 14:08Oppdatert 26/08/2019 14:47

Ett mål til kroatene, så må Rosenborg score fire for å gå videre. Eirik Horneland innrømmer at inngangen til Dinamo Zagreb-kampen er vanskelig.

Søndag: Vålerenga - Rosenborg klokken 20.00 på Dplay, Eurosport Player og TVNorge. Trykk her for å sikre deg tilgang

TRONDHEIM (Eurosport.no):

Rosenborg-treneren får hodebry over at laget hans ikke scoret borte mot Dinamo Zagreb. Da kunne forutsetningene for tirsdagens returkamp vært annerledes. I stedet risikerer RBK å måtte score fire om de får ett mål i sekken.

Horneland innrømmer at det gjør noe med inngangen til kampen.

– Det er en vanskelig vurdering. Vi skulle gjerne hatt med oss et bortemål, så vi kunne kjørt flatt fra starten av i kampen, sa han på mandagens pressekonferanse.

– Nå vi i stedet angripe med balanse. Slipper vi inn mål, så blir det en voldsom oppoverbakke. Jeg tror kampen fint kan leve 0-0 ganske lenge. Det er et greit scenario for oss, så får vi se om vi kan putte de to målene vi trenger.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Video - – Jeg aksepterer ikke holdningene til enkelte av spillerne

02:18

– Må sette standarden høyere

I kjølvannet av 3-2-seieren mot Stabæk i helgen, var Horneland knallhard med egne spillere, der han mente han så defensivt svake holdninger hos mange.

På Eurosports spørsmål om hva slags grep man gjør for å unngå det i play-off-kampen mot Dinamo Zagreb, var treneren krystallklar.

– Det går på det at man må påpeke det; utfordre og sette standarden høyere. Vi må øke kravene for hva som er akseptabelt.

Han har klokkertro på at han ikke får se det samme fra sine gutter, når det står om plass i gruppespillet i Champions League.

– Jeg tror dette blir en annerledes kamp enn mot Stabæk. Jeg tror vi får maksimalt fra hver enkelt spiller, så får vi se om det er godt nok.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Video - Horneland: – Jeg gjorde meg noen tanker da vi så like fæle ut i mai

02:12

Jensen: – Det er fett altså

Ved siden av Horneland satt kaptein Mike Jensen. Dansken måtte glise litt i stundens alvor på pressekonferansen.

– Det at vi skal spille en siste kamp på Lerkendal om avansement til Champions League... Det er fett altså, sa han lurt til latter fra salen.

Det er ingen tvil om at alvoret henger over et meget fokusert RBK rett før det smeller. Men Jensen tilføyer likevel:

– Vi gleder oss. Vi gleder oss veldig.

0
0