Populære sporter
All sport
Vis alt

Trenerforeningen går kraftig ut mot RBK-styret: – Trist og skremmende

Rikke Skov

Oppdatert 21/07/2018 klokken 14:45 GMT+2

Norsk Fotballtrenerforening mener behandlingen av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun er sterkt kritikkverdig.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun

Foto: Scanpix

  • Returoppgjøret mellom Rosenborg og Celtic onsdag 1. august, sendes eksklusivt på Eurosport Player. Skaff deg tilgang her .
Etter at styret i Rosenborg torsdag sparket Kåre Ingebrigtsen, klubbens trener gjennom fire år, har reaksjonene ikke latt vente på seg.
Fredag ble det kjent at en samlet spillergruppe hadde bedt styret gjeninnsette trenerne. Nå går daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, kraftig ut mot måten de to trenerne ble sparket. Han uttaler seg på foreningens nettside.
– Rosenborg som arbeidsgiver har gjort de mest elementære feil man kan gjøre i en avskjedssak som denne. Behandlingen av våre to medlemmer er sterkt kritikkverdig.
Da styret i Rosenborg holdt pressekonferanse torsdag kveld i forbindelse med nyheten, fortalte styreleder Ivar Koteng at Ingebrigtsen hadde fått beskjed kl. 15.30 samme ettermiddag.

– Trist og skremmende

– Det er både trist og skremmende å se at vår fremste toppklubb velger å kvitte seg med to trenere som har gjort en fantastisk jobb de tre-fire sesongene på denne måten, og midt i sesongen. Rosenborg som arbeidsgiver har gjort de mest elementære feil man kan gjøre i en avskjedssak som denne. Behandlingen av våre to medlemmer er sterkt kritikkverdig.
  • Returoppgjøret mellom Rosenborg og Celtic onsdag 1. august, sendes eksklusivt på Eurosport Player. Skaff deg tilgang her.
I tillegg til Ingebrigtsen, ble også assistenttrener Erik Hoftun sparket. Moen forteller på foreningens nettsider at de vil gjøre en vurdering av oppsigelsen sammen med foreningens advokater.
Han sier videre:
– Begge trenerne er avskjediget uten å være invitert til en dialog om forhandlinger rundt en frivillig fratredelse fra sine stillinger. Arbeidsforholdet til profesjonelle fotballtrenere reguleres i likhet med alle andre ansatte i virksomheter i Norge, av arbeidsmiljøloven. I Norge har alle ansatte et sterkt stillingsvern.
Onsdag 25. juli venter et viktig oppgjør for Rosenborg, når Champions League-kvalifiseringen fortsetter. Da møter trønderne det skotske storlaget Celtic i andre kvalifiseringsrunde. Skotsk presse følger tett kaoset i Trondheim i kjølvannet av sparkingen av Ingebrigtsen.
Returoppgjøret på Lerkendal spilles onsdag 1. august. Den kampen ser du eksklusivt på Eurosport Player.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame