• Se Rosenborg - Valur onsdag 18. juli kl. 19.45 på Eurosport Player. Få tilgang her!
Valur - Rosenborg: 1-0
Det var det samme laget som slo Tromsø 2-1 forrige helg, som entret banen på Island i den første kampen i Champions League-kvalifiseringen mot Valur.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Men det skulle vise seg å bli en målløs første omgang da klubbene møttes for første gang. Både Rosenborg og Valur kom til flere avslutninger og sjanser i andre omgang, og det så lenge ut til at kampen skulle ende med 0-0. Men i det 84. minutt satte Valurs Eidur Sigurbjornsson inn kampens første og eneste mål.
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd etter tapet mot islendingene.
– Vi burde ha spilt ut denne kampen her og det hadde vært greit med 0-0, men i steden for så slipper vi dem til en 1-0 seier og gjør det litt vanskeligere for oss på Lerkendal, sa han til Viasat etter kampen.
  • Visste du at Rosenborgs to første hjemmekamper i kvalifiseringen blir vist direkte på Eurosport Player? Skaff deg tilgang her!

Målløs første omgang

Første 45 minuttene gikk uten at noen av lagene hadde de største sjansene. Det tok hele 19 minutter før Rosenborg fikk sin største sjanse. Levi fikk ballen fra Hedenstad rett foran mål, men ballen gikk rett på keeper Anton Ari Einarsson.
Etter halvtimen spilt kom Mike Jensen til en stor sjanse foran det islandske målet, men Valur-keeperen hadde god kontroll på den. Begge lagene gikk til pause uten mål. Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var klar på hva laget måtte gjøre i andre omgang for å vinne.
– Det handler om å være tålmodig og om å ha balanse. Ikke slippe dem til på målsjanser, det er viktig på bortebane. Vi må slite ut Valur og så skal vi skape enda mer overtak og skape mer sjanser i siste halvdel av andre omgang, sa Ingebrigtsen i pausen.

Valur-seier

Begge lagene jaktet mål i den andre omgangen, men heller ikke disse 45 minuttene gav uttelling.
Valur fikk sjansen rett etter timen spilt, men ballen gikk rett i stangen. Der kunne det ha stått 1-0 til hjemmelaget.
Unggutten Erik Botheim som scoret sitt første Eliteserie-mål i kampen mot Tromsø, fikk starte kampen, men ble byttet ut etter 63 minutter. Da kom Alexander Søderlund inn.
Også denne omgangen så lenge ut som den skulle ende målløst, men med kun seks minutter igjen av ordinær tid satte Valurs Eidur Sigurbjornsson inn kampens første mål. Dette ble også kampens eneste mål og det endte derfor med seier til hjemmelaget i den første kvalifiseringsrunden i Champions League.
  • Returoppgjøret spilles på Lerkendal 18. juli kl. 19.45. Kampen kan du se på Eurosport Player!
Sammenlagtvinneren møter etter all sannsynlighet Celtic som vant 3-0 over Alashkert i den første kvalifiseringskampen tirsdag.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53