Mikael Dorsin ble Rosenborg-spiller i 2004. Tre år senere signerte han en kontrakt med den rumenske klubben CFR Cluj. Kontrakten var på tre og et halvt år, og verdt rundt 40 millioner kroner. Før det første året var gått ville ikke svensken mer, og returnerte til trønderne. Årsaken var klubbens økonomiske problemer. 11 år senere venter Dorsin fortsatt på millionbeløp.
– Spør du meg så burde ikke klubben få spille i Europa, når de ikke betale det de skylder. Når de vinner ligaen og kjøper spillere, er det jo åpenlyst at de har penger, sier Dorsin til svenske Expressen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Dorsin forteller avisen at CFR Cluj på et tidspunkt var så nær konkurs at det rumenske fotballforbundet straffet klubben med å trekke 24 poeng. Klubben klagde avgjørelsen inn til CAS (Idrettens voldgiftsrett), hvor de vant og fikk poengene tilbake.
Etter flere med økonomiske problemer, har klubben nå reist seg igjen. Rumenerne møter Malmö FF i neste kvalifiseringsrunde i Champions League.
I både 2008-2009 og 2009-2010 deltok klubben i gruppespillet i Champions League. Pengene ble pumpet inn i både infratruktur og spillerstallen. Klubben slo Roma på bortebane og fikk til uavgjort mot Chelsea.
36-åringen har vunnet mot klubben i flere rettsinnstanser, men pengene har han fortsatt til gode å få.
– Jeg har vunnet i både FIFA og CAS, men har fortsatt ikke fått en krone. Det er ikke pengene det handler om, men prinsippet.
Se høydepunktene fra Rosenborg-Valur:
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53