Populære sporter
All sport
Vis alt

Deila: – Dette er nøkkelen for Rosenborg

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 25/07/2018 klokken 17:19 GMT+2

Ronny Deila mener Rosenborg har gode muligheter for avansement dersom de holder Celtic i sjakk i Skottland.

Ronny Deila

Foto: Scanpix

– Der ligger nøkkelen deres. Rosenborg må gjøre en god bortekamp, sier Ronny Deila til Eurosport.no.
Vålerenga-treneren presiserer at han mener Celtic er favoritter, og at han tror forskjellen på skottene og RBK er større nå enn hva den var da lagene møttes i fjor sommer. Da tapte Rosenborg 0-1 sammenlagt etter to tette oppgjør.
– Celtic har ikke vunnet mye på bortebane. Om RBK kommer fra kampen i Skottland på en fin måte så har de en god mulighet til å komme videre, sier han.
Han var Celtic-trener fra sommeren 2014 til etter 2016-sesongen. Da hadde han sikret to seriegull, men ikke lyktes med å ta de grønne og hvite til Champions League.
Celtic må klare seg uten stjernespiss Moussa Dembélé som sliter med skade. Midtstopper Dedryck Boyata har fremdeles ferie etter å ha spilt VM for Beliga, mens forsvarsspiller Jozo Simunovic fikk rødt kort i forrige kvalifiseringskamp og er suspendert.
Deila tror Glasgow-laget vil merke fraværene mest bakover i banen.
– Det er klart at de er svekket nå satt opp imot en toppet lagoppstilling. Dembélé får de erstattet med (Odsonne) Edouard. De to er nesten like gode, men bakover er de litt tynne.
Den svenske backen Mikael Lustig har avbrutt sin ferie for å delta mot Rosenborg onsdag.
Celtic tok seg til den andre kvalifiseringsrunden til Champions League gjennom å slå armenske Alashkert med 6-0 over to oppgjør.
Rosenborgs Nicklas Bendtner scoret to av målene og assisterte det tredje da Rosenborg tok seg forbi Valur i forrige runde. Mot Celtic skal han opp imot den norske landslagsstopperen Kristoffer Ajer. Deila synes det er vanskelig å spå noen vinner av den duellen.
– Det kommer an på hvor mye service Bendtner får, men om han får mange situasjoner inne i boksen så er han vrien å få has på. Det spørs helt hvor mye Rosenborg kommer fremover, sier Vålerenga-treneren.
På spørsmål om hvilket utfall han selv håper på fra kveldens kamp, svarer han slik:
– Jeg har følelser for Celtic og mange veldig gode minner derfra. Samtidig ønsker jeg det beste for norsk fotball. Jeg har et litt ambivalent forhold til det, sier han.
Slik så det ut da Nicklas Bendtner avgjorde den første runden i CL-kvalen mot Valur.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame