Oppdatert 02/08/2018 klokken 00:30 GMT+2

Rosenborg hevet seg betraktelig fra oppgjøret i Glasgow, men klarte ikke å utnytte overtaket.

Rosenborg – Celtic 0-0 (1-3 sammenlagt)
Det blir ingen minneverdige Champions League-kvelder på Lerkendal i 2018/19-sesongen. For selv om Rosenborg hevet seg klart fra forrige ukes oppgjør i Glasgow, var det ikke nok til å skape ordentlig spenning i Trondheim.
Dermed må RBK-fansen vente ytterligere ett år på lagets første CL-deltakelse siden 2007/2008-sesongen.
Se høydepunktene her (saken fortsetter under):
Enda et skår i gleden var at Pål-André Helland måtte ut med skade noen minutter ut i den andre omgangen.
– Jeg fikk kneet til Scott Sinclair bak i låret etter en halvtime, og det stivnet bare mer og mer utover i første omgang. Jeg prøvde å sykle og holde det igang gjennom pausen, men det hjalp ikke. Men det er ikke noe alvorlig, jeg satser på å være tilbake snart, sa Helland til Eurosport etter kampen.
Og RBK-vingen mente det ikke var noen grunn til å legge seg ned etter exiten.
– Jeg syns vi er klart bedre enn Celtic i samfulle 90 minutter. Vi gir det et ordentlig forsøk, men kreftene tar slutt utover i den andre omgangen, sa Helland.
– Vi skal være stolte over prestasjonen vi leverer, selv om det ikke holdt, la Alexander Søderlund til.
Men selv om det ikke blir Champions League, er Europa-eventyret langt ifra over for trønderne. Her kan du lese om hvordan RBK kan nå et nytt gruppespill i Europa League.

Oppløftende første 45

Som i Glasgow var det Rosenborg som åpnet best, men i motsetning til den første kampen fikk ikke trønderne uttelling. For selv om det aller meste foregikk på Celtics halvdel, maktet ikke RBK å komme til de helt store sjansene – før på overtid i den første omgangen.
Et innlegg fra Pål-André Helland fant Marius Lundemo som headet knallhardt mot mål, men Celtic-keeper Craig Gordon fikk akkurat fistet ballen over tverrliggeren.
– Det er irriterende. Den skal ligge i hjørnet. Her har vi store muligheter. Vi styrer dette, sa Lundemo til Eurosport i pausen.

Ny skadesmell for Helland

Celtic skapte null og niks de første 45, men sekunder ut i den andre omgangen kom skottene svært nære. Tomålsscorer fra oppgjøret i Glasgow, Odsonne Edouard, valset rundt med RBK-forsvaret før han curlet ballen like utenfor fra god posisjon.
Like etter var det Birger Meling som prøvde seg på det samme, men med feil fot fikk venstebacken ikke skikkelig dreis på avslutningen.
55 minutter var spilt da Pål-André Helland plutselig satt nede på Lerkendal-matta og signaliserte at han måtte ut. Vingen fikk en smell bak på låret i den første omgangen, noe som kan være grunnen til at han måtte gi seg.

Annullert Bendtner-scoring

Inn kom Jonathan Levi, som presenterte seg umiddelbart. Svensken mottok ballen inne i Celtics sekstenmeter og dro av en mann, men avslutningen fra skrått hold gikk midt på Gordon.
Nicklas Bendtner kunne skapt ordentlig spenning i sluttminuttene, men danskens mål ble annullert for angrep på keeper. Reprisene viste at han var oppe med armen i duell med Craig Gordon, og RBK-spissen kranglet ikke for mye på avgjørelsen.
Dermed ebbet det ut med 0-0, noe som betyr at Rosenborg nå skal ut i Europa League-kvalifisering. Her kan du lese mer om hvordan trønderne kan ta seg til et nytt gruppespill.