• Se Rosenborg-Valur eksklusivt på Eurosport Player onsdag fra kl. 19.15: Abonner her!
TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no): Det er ti måneder siden 31-åringen sist akslet Rosenborg-drakten, men etter en lang og seig periode med opptrening så føler han seg endelig klar igjen.
– Det kjennes veldig bra nå. På denne økten scoret jeg noen fine mål og, så det lover godt, sier Vilhjálmsson til Eurosport.no, dagen før returoppgjøret i Champions League-kvalifiseringen mot Valur.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
  • Se Rosenborg-Valur eksklusivt på Eurosport Player onsdag fra kl. 19.15: Abonner her!
Rosenborg ligger under med 0-1 etter det første møtet. Islendingen føler seg i stand til å bidra for å snu til avansement mot sine landsmenn på Lerkendal onsdag, men har ennå ikke fått kamptroppen da Eurosport.no da han intervjues av Eurosport.no tirsdag.
– Jeg vet i hvert fall at jeg kan bidra i noen minutter. Samtidig må jeg lytte til ekspertene og hva de sier, sier han.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth er klar på at det vil gi Rosenborg et stort løft å få ham tilbake fra skade. Ikke bare for å gi økt konkurranse på spissplass, men også fordi Vilhjálmsson kan bekle flere roller.
– For Rosenborgs del er Vilhjálmssons comeback et tveegget sverd. På den ene siden er det en gave å få en klassespiller tilbake og kampklar. På den andre siden gjør det at RBKs spissfight blir enda hardere, her kan noen finne på å surne grunnet manglende spilletid. På kort sikt kan dog Vilhjálmsson løse utfordringen på indreløperposisjon, hvor skader har gjort RBK sårbare og på grensen til desperate sa Gauseth til Eurosport.no tidligere i uken.
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen kom med flere positive skadeoppdateringer dagen før returoppgjøret mot Valur. I tillegg til at Pål André Helland har ristet av seg krampeskaden i låret, er også Marius Lundemo klar til kamp igjen.
– Både Marius og Pål er tilbake, så et litt annerledes lag vil det være. Vi har flere som har erfaring, så vi føler at vi har bedre relasjoner og det er det som er det viktigste når du møter et lag som ligger lavt. Det handler om relasjoner og samhandling. Selvsagt er det ikke en fordel for oss å ha en høyrefotet venstreback, også har du (Erik) Botheim som nesten aldri har spilt kant, sier Ingebrigtsen.
I det forrige oppgjøret spilte nemlig Erlend Reitan på venstreback, mens spissen Erik Botheim ble satt ut på kanten som en følge av at Yann Erik de Lanlay, Pål André Helland og Samuel Adegbenro var ute grunnet skade.
Vilhjalmsson er sterk i troen på RBK-avansement til tross for det svake utgangspunktet.
– Valur er et godt lag og kommer til å fremstå kompakt mot oss. Men vi er favoritter på hjemmebane og skal vinne denne kampen soleklart, sier han.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53