• Rosenborg - Valur ser du eksklusivt på Eurosport Player onsdag 18. juli fra kl. 19.15. Abonner her!
Matthías Vilhjálmsson har vært ute over lengre tid etter en smell han pådro seg i en treningskamp i fjor, nå kan comebacket være like rundt hjørnet. Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth mener spisskonkurransen vil bli større når islendingen kommer tilbake.
– For Rosenborgs del er Vilhjálmssons comeback et tveegget sverd. På den ene siden er det en gave å få en klassespiller tilbake og kampklar. På den andre siden gjør det at RBKs spissfight blir enda hardere, her kan noen finne på å surne grunnet manglende spilletid, sier Gauseth til Eurosport.no.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– På kort sikt kan dog Vilhjálmsson løse utfordringen på indreløperposisjon, hvor skader har gjort RBK sårbare og på grensen til desperate, legger han til.
Til tross for at Rosenborg på papiret har en sterk angrepsstall, har de vært plaget med mye skader denne sesongen. Hverken Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay, Pål Andre Helland eller Vilhjálmsson var spilleklar mot Valur.

– Bør få inn en spiss

Da Eurosport.no snakket med fotballekspert Joacim Jonsson om hva toppklubbene burde gjøre i løpet av sommeren, var han klar på at Rosenborg trengte både en midtbanespiller og en spiss.
– Med tanke på gullmuligheter så bør de også få inn en spiss. De har en jobb å gjøre i ferien, sa Jonsson.
Men med Matthías Vilhjálmsson tilbake for fullt på treningsfeltet i juni og med returen som nærmer seg, kan det bli kamp om spissplassen.
Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud sa i forrige ukes Eliteserie-podcast uten Rekdal at Vilhjálmsson ville bli en forsterkning for klubben.
– Nå får de tilbake Vilhjálmsson, som er kanskje Rosenborgs aller beste spiller etter mitt syn, sa Tosterud.
Les også: Roser RBKs medisinske apparat: – De er best i klassen
Saken fortsetter etter videoen:

Benket

De to siste kampene for Rosenborg har RBK-trener Kåre Ingebrigtsen valgt å starte med Alexander Søderlund på benken, til fordel for unggutten Erik Botheim. Han har vist seg i god form på spissplassen og scoret sitt første Eliteserie-mål i kampen mot Tromsø.
Søderlund sa etter Tromsø-kampen at han ikke ønsket å starte kamper på benken.
– Nei, selvfølgelig. Vi kan ikke holde på sånn over lang tid, det er selvfølgelig klart. Hvis jeg skulle sitte på benken så kan jeg like godt finne meg en fiolin å begynt å spille på den.
Han sa i intervjuet at han ønsket å starte på Island i den første kvalifiseringskampen i Champions League mot Valur, men også her ble Botheim satt innpå fra start.
Første kampen mot Valur tapte Rosenborg 1-0, men i returoppgjøret tar de imot Valur på hjemmebane. Kampen kan du se eksklusivt på Eurosport Player. Abonner her!
Har du sette denne?
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53