Populære sporter
All sport
Vis alt

– Har ikke råd til å slippe inn mål

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 18/07/2018 klokken 16:42 GMT+2

Etter 0-1-tapet mot Valur i den første kampen i Champions League-kvalifiseringen, kan Rosenborg nå slå tilbake. Dette er hva ekspertene mener de bør gjøre.

Rosenborg Valur

Foto: Scanpix

  • Se Rosenborg-Valur eksklusivt på Eurosport Player onsdag fra kl. 19.15: Abonner her!
I den første kampen i Champions League-kvalifiseringen tapte Rosenborg 1-0 mot islandske Valur. Nå venter returkampen på Lerkendal foran RBKs eget hjemmepublikum.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth forventer store ting av Rosenborg i returkampen.
– De kan ikke drive å slippe inn mål. De må angripe med kløkt og tålmodighet, og har ikke råd til å slippe inn. Jeg forventer at de har aggressivitet, kjører over Valur og vinner kampen, sier Gauseth før returoppgjøret.
– Det er «make or break» for Rosenborg, legger han til.
Eurosports ekspert Thomas Myhre mener de må prestere bedre enn på Island.
– Kampen på Island var ikke et vakkert skue. De må opp i aggressivitet og det tror jeg at de kan. Det var en nedtur, jeg synes det var tamt. Men på Lerkendal kommer vi nok til å se et annet RBK-lag, sier han.
Saken fortsetter under videoen:

Slå tilbake

Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen tok laget til kvartfinale i Champions League i 1997.
– For Rosenborg er Champions League alt det måles opp mot, uansett hvor god de er i serien og cuper. Skulle man komme til «det forjettede land», kan det fort bli en statue av Ingebrigtsen slik det er av Nils Arne Eggen, sier Gauseth.
Ekspert Thomas Myhre mener Rosenborg bør klare å komme seg et steg videre.
– Noe annet ville være en stor skuffelse både for norsk fotball og Rosenborg. Tar man seg ikke forbi dette hinderet så er det en nedtur for klubben. Når det er sagt så tror jeg de gjør det. Vi kommer nok til å se en helt annen utgave i onsdagens kamp, sier Myhre.
  • Se Rosenborg-Valur eksklusivt på Eurosport Player onsdag fra kl. 19.15: Abonner her!
– Å komme videre betyr mye for norsk klubbfotball og er viktig for å utvikle spillere. Det er altfor lenge siden de var der sist, legger Myhre til.

Skadepreget

Rosenborg har vært preget av mye skader siste tiden, og i kampen på Island måtte både Pål Andre Helland og Matthías Vilhjálmsson se den fra tribunen. Sistnevnte er med i kamptroppen til returkampen etter et lengre skadeopphold. Helland er også klar for å bidra i kampen.
– Han er i form, den beste flankespilleren i Eliteserien og har dominert i ligaen i mange år. Han er vital hver gang Rosenborg har bringt hjem seriemesterskap og cupmedalje, sier Gauseth.
Thomas Myhre er enig i at Rosenborg kan bli forsterket av at Helland er tilbake.
– Helland som spiller på 100 prosent er en fantastisk god spiller, sier Myhre.
  • Se Rosenborg-Valur eksklusivt på Eurosport Player onsdag fra kl. 19.15: Abonner her!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame