• Se Rosenborg-Valur eksklusivt på Eurosport Player onsdag fra kl. 19.15: Abonner her!
TRONDHEIM (Eurosport.no):
– Nå skal vi spille hjemme på Lerkendal. Det handler om å gå ut å bestemme og ikke minst å score mål, vi må vise oss fra en bedre side enn det vi gjorde på Island. Men vi tror at det er fullt mulig for oss å komme oss videre og det bør det være, så det er bare å gå ut å slippe seg løs, sier Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.no før Rosenborg tar imot Valur på hjemmebane.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Forrige onsdag ble det 1-0-tap i den første kampen i Champions League-kvalifiseringen mot Valur, nå er det Rosenborgs tur til å ta dem imot på hjemmebane.
  • Se Rosenborg-Valur eksklusivt på Eurosport Player onsdag fra kl. 19.15: Abonner her!
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har stor tro på at laget kan slå tilbake.
– Definitivt, det viste vi på Island, men der blir vi for utålmodig. Vi skal gjøre det med tålmodighet og med masse energi. Og ikke minst med bra relasjoner og bra samhandling.
Han mener det er en fordel at de allerede har møtt laget på Island.
– Det laget må brytes ned. Valur er et godt kollektiv. Vi kjenner islandske spillere og det islandske landslaget og de gjør mye av det samme i sin måte å forsvare seg på. For oss handler det om å bryte dem ned og gjøre det vi skal gjøre, sier Ingebrigtsen.
Se intervju med Tore Reginiussen før Valur-kampen her!

– Mål om å spille i Europa

Rosenborg ligger på en andreplass i Eliteserien etter halvspilt sesong, med bare to poeng opp til serieleder Brann. Ingebrigtsen rangerer seriegull og Champions League-spill like høyt.
– Det er vanskelig å rangere det. Et seriegull er det som gir deg muligheten til å være med i Champions League-kvalifisering. Men spørsmålet er hvor mange flere muligheter vi får til å være med i Champions League fordi det blir trangere og trangere, sier Ingebrigtsen, før han legger til:
– Det er viktig for oss å bli seriemestre og så har vi et stort mål om å spille i Europa. De er sidestilt.
Til tross for at de ligger under 1-0 før returoppgjøret, tror Rosenborgs Mike Jensen de har god mulighet til å slå tilbake på hjemmebane.
– Vi skal score mål, det er helt sikkert. Vi har sett på kampen igjen og prøvd å vurdere. De var godt organisert og stod dypt på banen, det er vanskelig. Vi må se på hvilke løsninger vi kan finne fram for å skape flere sjanser for å score mål. Jeg tenker at vi har et ganske godt bilde på hvordan vi skal klare det, så får vi se om vi får utført det like bra som vi håper på. Men vi har troen på at vi skal skape flere sjanser, sier han.
– Hva vil det betyr for dere å vinne i morgen?
– Da har vi fortsatt troen og et lite håp om at vi kan oppleve vår store drøm, sier Jensen.
  • Se Rosenborg-Valur eksklusivt på Eurosport Player onsdag fra kl. 19.15: Abonner her!
Se intervju med Kåre Ingebrigtsen her!
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53