Rosenborg slapp med skrekken og tok seg videre til andre runde i Champions League-kvalifiseringen med 3-2 sammenlagt mot islandske Valur.
Nicklas Bendtner ble tomålsscorer, det siste fra straffemerket tre minutter på overtid.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Nå venter Celtic i neste kvalifiseringsrunde. Der kan skottene måtte klare seg uten sin stjerneangriper Moussa Dembélé.
22-åringen, som scoret to i onsdagens 3-0-seier over Alashkert, må til undersøkelser etter å ha forlatt banen med smerter i andre omgang .
– Han var stiv bak på leggen og vi må rett og slett se på det i morgen (torsdag) og de neste dagene. Han har aldri vært i bedre form i en oppkjøring, så lenge jeg har vært her, så jeg håper at det bare er stivt og at han kommer raskt tilbake, forklarte Celtic-manager Brendan Rogders på pressekonferansen etter kampen.
Celtic må uansett klare seg uten Jozo Simunovic mot RBK. Midtstopperen fikk direkte rødt kort for faretruende spill mot Alashkert. I tillegg er Dedryck Boyata og Mikael Lustig på ferie etter VM, mens Marvin Compper er skadet.
– Det gir oss et problem. Vi sliter alltid med forsvarsspillere i oppkjøringen. Vi får se hvordan det blir med Boyata og Lustig. Melvin (Compper) er lite trolig blir klar, sa Rodgers ifølge den britiske avisen Daily Express.

Rodgers håper på reprise

Andrerunde-oppgjøret blir en reprise fra forrige sesong hvor lagene møttes i tredje runde. Da vant Celtic 1-0 sammenlagt.
Celtic-manager Rodgers er fram til en reprise i Champions League-kvaliken mot Rosenborg.
– Det var helt klart to jevne kamper sist vi møttes, sa Rodgers om Rosenborg etter onsdagens avansement.
– De vil komme hit og jeg er sikker på at de vil være gode og kompakte som de gjorde i fjor. Da holdt de tett mellom lagdelene. Vi må være tålmodig. Det blir en tøff kamp borte også, men det er en runde vi ser fram til, fortsatte den tidligere Liverpool-manageren.
I motsetning til Rosenborg som er midt i sesong, er Celtic fortsatt i oppkjøring. Kristoffer Ajer og co. sesongåpner i starten av august.
– Uansett hvem du møter i denne delen av sesongen må du respektere måten de spiller på. Vi vil heldigvis også ha en ekstra uke med trening før den tid, sa Rodgers.
Se høydepunkter fra Rosenborg-Valur her:
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53