I sommer byttet Ghayas Zahid ut Vålerenga til fordel for APOEL. Med overgangen byttet han ut det å møte lag som Sandefjord, Kristiansund og Tromsø med spill i Champions League mot noen av de ypperste lagene i verden.
En helt annen motstand enn det angrepsspilleren har vært vant til fra tiden med Vålerenga og tiden i norsk fotball.
Fotball
Haaland kåret til Europas beste unge spiller
21/11/2020 PÅ 09:32
– Nå har jeg møtt Real Madrid, Tottenham og Dortmund. Det er litt sykt egentlig. Det er ikke lenge siden jeg spilte mot Elverum i cupen. Det er en ganske stor kontrast, sier Zahid til Eurosport.no.

Fikk bytte drakt forbilde

Mot så sterk motstand i Champions League var det forventet at APOEL ville bli kasteballen i den tøffe gruppen, men etter å ha tapt 0-3 for Real Madrid og Tottenham karret kypriotene til seg ett poeng mot Dortmund denne uken.
– Det er veldig spennende og morsomme kamper, og jeg føler vi gjør godt fra oss. Jeg er fornøyd med både egen og lagets prestasjon mot Dortmund. Så er det et meget godt lag vi møter. Det er ganske spesielt at vi klarer gi dem såpass god motstand, sier Zahid.
Å spille på dette nivået er som en drøm som går i oppfyllelse og mot så stjernespekket motstand har han møtt spillere i helt egen klasse. Vingen legger ikke skjul på hvem som har imponert ham mest.
– Jeg må si Isco, Kane og Ronaldo. Kane var ikke så rå med ballen, men når han er i avslutningsområdet, er han helt sinnsyk. Det samme med Ronaldo, og Isco, sier Zahid.
Mot Real Madrid byttet han drakt med Toni Kroos, mens han mot Tottenham byttet han til seg drakten til Heung-min Son. I tirsdagens kamp mot Dortmund sikret han seg også drakten til den spilleren han har studert og brukt som forbilde. Den skal nå henges opp i glass og ramme.
– Kagawa har jeg likt som spiller i mange år, fra tiden da han var i Dortmund i forrige periode. Jeg har sett mye på han og lært av han opp gjennom karrieren min, sier angriperen.

Mener Champions League-spill gjør ham landslagsaktuell

Angriperen er klar på at den kypriotiske ligaen er tøffere enn Eliteserien, men selv om han nå spiller på et høyere nivå tenker han ikke så mye på om han får en telefon fra Lars Lagerbäck til landskampene mot Makedonia og Slovenia i november. Men APOEL-spilleren mener han er aktuell spesielt med tanke på kamphverdagen hans med spill i Champions League.
– Det skjer når det skjer. Nå spiller jeg fast i Champions League og i ligaen. Jeg har startet to kamper i Champions League på rad og jeg regner med det kommer noe etter hvert. Men det har vært slik i to til tre år. Jeg har hørt at jeg er aktuell, så skjer det så skjer det, sier Zahid.
– Har du hørt noe fra landslagsledelsen?
– Jeg har aldri hørt noe fra dem. Jeg føler at jeg har noe å bidra med og at jeg kan levere godt for landslaget. Hvis jeg fortsetter som nå og spiller så mye og starter i Champions League, føler jeg at jeg har gjort ganske mye og da er det ganske rart at jeg ikke blir tatt ut.
– Hva tror du må til for at du skal bli tatt ut?
– Jeg prøver bare å gjøre mitt beste. Nå har jeg startet to på rad i Champions League. Visst det ikke er nok, vet jeg ikke.
Eliteserien
Sahraoui ble sammenlignet med VIF-helt – nå hyller Zahid stortalentet
22/10/2020 PÅ 16:31
Fotball
Zahid klar for neste steg – ønsker mer Champions League-spill
20/10/2020 PÅ 11:50