Rosenborg er i førersetet om avansement fra andre kvalikrunde i Champions League etter 1-1 borte mot irske Dundalk onsdag.
Hvis RBK kommer seg videre etter hjemmeoppgjøret til uka, er det nå klart at de møter vinneren av irske Linfield og Celtic i tredje kvalikrunde. Disse to lagene har fortsatt ikke spilt første kamp i sin kvalik, den spilles i Irland fredag kveld kl. 18.00.

Tøft uansett

Champions League
Presentert som Liverpool-spiller
28/05/2018 PÅ 20:28
For de norske seriemesterne sto det mellom Celtic/Linfield, København/Zilina, BATE Borisov/Alashkert, Legia Warszawa/IFK Mariehamn eller NK Maribor/Zrinjski, og i bollen fant UEFAs representant Celtic/Linfield.
De skotske mesterne vil etter all sannsynlighet gå videre og bli en hard nøtt å knekke for trønderne.
For at Rosenborg skal gå videre til tredje runde må de slå irske Dundalk over to kamper. Rosenborg slet med å takle et entusiastisk Dundalk i Irland onsdag, men Tore Reginiussens utligning til 1-1 ga trønderne en fordel før returkampen på Lerkendal på førstkommende onsdag.
Trønderne gikk inn i 2. kvalifiseringsrunde som seedet lag, noe som betydde at de unngikk de antatt hardeste motstanderne.

Danmark vs. Sverige

I trekningen av 3. kvalifiseringsrunde var Rosenborg useedet, som betydde tøffere motstand. Kampene i 3. kvalifiseringsrunde spilles 25/26. juli og 1/2. august. Rosenborg starter en eventuell 3. kvalifiseringsrunde på hjemmebane.
Med tap i en eventuell 3. kvalifiseringsrunde går Rosenborg til playoff til europaligaen. Med seier tar de seg til den 4. kvalifiseringsrunden, som er siste hinder før mesterligaens gruppespill. Taper de her går Rosenborg rett inn i europaligaen.
Ståle Solbakkens FC København, som må ta seg videre på bekostning av Zilina, møter enten Malmö eller Vardar. Dersom FCK og Malmö møtes vil garantert enten Danmark eller Sverige være uten lag i gruppespillet.
Trekning Champions League, tredje kvalikrunde:
Slavia Praha - Bate Borisov/Alashkert FC
Spartaks Jurmala/FC Astana - IFK Mariehamn/Legia Warszawa
HSK Zrinjski/NK Maribor - FH Hafnarfjördur/Vikingur
MSK Zilina/FC Købehavn - Malmö FF/FK Vardar
Linfield/Celtic - Dundalk/Rosenborg
Hapoel Beer-Sheva/Budapest Honved - Zalgiris Vilnius/Ludogorets 1945
FC Viitorul - APOEL FC/Dudelange
Hibernian FC/FC Salzburg - Rijeka/The New Saints
Qarabag/Samtredia - FC Sheriff/Kukesi
FK Partizan/Buducnost Podgorica - Olymiacos
Fotbal Club FCSB - Viktoria Plzen
Nice - Ajax
Dynamo Kiev - Young Boys
AEK Athen - CSKA Moskva
Club Brugge - Istanbul Basaksehir
(©NTB/Eurosport.no)
Champions League
Bayern sløste da Real Madrid fikk perfekt utgangspunkt
25/04/2018 PÅ 20:51
Champions League
Liverpool-supporter kjemper for livet etter overfall
25/04/2018 PÅ 06:08