QARABAG - MOLDE (0-0, 5-6 etter straffesparkkonkurranse)
– Det er en helt fantastisk følelse, sier en svært lykkelig Molde-sjef Erling Moe til Eurosport.no etter bragden på Kypros.
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
8 TIMER SIDEN
– Det er sånne kvelder du higer etter når du holder på med dette. Gleden det skaper i gruppa og i klubben. Det er rett og slett en helt følelse - spesielt på den måten vi gjør det på i kveld.
Etzaz Hussain kunne sendt Molde i ledelsen allerede fra straffemerket i første ekstraomgang, men keeper reddet det svake straffesparket. Men mer straffer skulle det bli. Ingen av lagene klarte å avgjøre i det som gjensto, dermed endte det i en thriller av en straffesparkkonkurranse.
Der var samtlige feilfrie, helt til Molde-keeper Andreas Linde reddet glimrende da Badavi Guseynov bommet på Qarabags sjette straffe. Molde kunne slippe løs gledesbrølene.
– Jeg synes vi står utrolig godt og opptrer akkurat slik vi ønsker å fremstå. Vi gjennomfører den deffensive biten veldig bra. Skulle selvfølgelig ønske vi hadde mer krutt i det offensive, men når kampen er ferdig så er jeg bare veldig fornøyd, sier Moe til Eurosport.no.

– Gi Tokmac en «liten en på tygga»

Aserbajdsjanske Qarabag hadde egentlig hjemmekamp, men oppgjøret ble spilt på Kypros for at Molde skulle unngå karantene ved hjemkomst til Norge. I tillegg ble det bare spilt ett oppgjør, slik det har vært i de første kvalifiseringsrundene til UEFAs turneringer under koronapandemien.
Med seieren lever drømmen om Champions League-gruppespillet videre for Molde. Nå venter dobbeltoppgjør i den siste playoffrunden. Der møter Molde ungarske Ferencvaros, med en Tokmac Nguen i storform på laget. Molde kan bli første norske lag i gruppespillet siden Rosenborg i 2007/2008-utgaven. I tillegg er de sikret plass i Europa League-gruppespillet, dersom det skulle bli tap mot Ferencvaros.
– Har ikke kommet så langt at jeg har fått tenkt så mye på den kampen enda. Men jeg mener vi har en fair mulighet. Det skal bli en morsom kamp, og vi ønsker selvfølgelig å gi Tokmac en «liten en på tygga» og vise hvor bra vi er.
– Det skal bli et interessant møte. Håper vi klarer å vise han at nivået her hjemme også er bra, avslutter treneren.
Se høydepunktene fra kampen her. Video med tillatelse fra VG+. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene fra Moldes Champions League-bragd

Sjansefattig førsteomgang

Det var Qarabag som tok kommandoen i Larnaca, uten at det aserbajdsjanske laget klart å skape de store mulighetene umiddelbart. Erling Moes menn slet imidlertid på å komme seg fremover. Sjansene var særdeles få.
Førsteomgangens eneste virkelig store mulighet kom like før hvilen, da Abdellah Zoubir fikk plass til å avslutte fra bakerste stolpe. Forsøket gikk imidlertid rett på Molde-keeper Andreas Linde.
Molde kom seg helskinnet inn til pause, men det var null tvil. Blåtrøyene måtte heve seg om det skulle være håp om Champions League-avansement.

Molde løftet seg

Åpningsminuttene i andreomgangen var lovende med tanke på det håpet. Det var et Molde-lag med en helt annen innstilling som kom utpå gressmatten. Laget lå høyere i banen og virket villig til å ta større risiko fremover. Fredrik Aursnes fikk avsluttet da han plukket opp nedfallsfrukten etter en corner, men en Qarabag-forsvarer fikk blokkert.
Molde var positive, men holdt på å gi bort ett mål etter 56 minutter. Laget mistet ballen på egen halvdel. Qarabag satte fart og Zoubir fikk avslutte fra kloss hold. Forsøket var imidlertid ikke spesielt godt og gikk rett på Linde nok en gang.
Molde skulle imidlertid også få muligheten. Magnus Wolff Eikrem fant Eirik Hestad på bakerste, men også han avsluttet rett på keeper.

Straffebom

Det forble målløst. Lagene gikk inn i de siste ti minuttene med alt å vinne. Da var det igjen Qarabags tur til å kjøre kampen fullstendig. Molde la seg dypt uten ball.
Qarabag klarte aldri å bryte gjennom. Dermed ble det ekstraomganger.
Og etter 100 spilte minutter fikk molde den muligheten. Ohi Omoijuanfo ble felt inne i boksen. Etzaz Hussain stilte seg opp ved straffemerket. En scoring kunne være verdt mange millioner.
Det kunne også redningen til Qarabag-keeper Mahammadaliyev blitt. Straffesparket var i keeperhøyde og langt ifra hjørnet. Mahammadaliyev slo ballen ut til retur, men Hussain klarte ikke å presse den under tverrliggeren.
En gyllen mulighet - forspilt.

Straffekonk

Qarabag hadde dermed muligheten til å avgjøre, men Molde virket ikke ufarlige. Innbytter Mathis Bolly skapte stadig problemer for slitne Qarabag-spillere med farten sin men de store mulighetene uteble.
Dermed ble det straffekonk.
Ohi satte den første for Molde. 1-0.
Qarabag utlignet, før Fredrik Aursnes satte den neste i krysset.
Linde var nær den neste, men Medvedev fikk løftet den over Molde-keeperen.
Så var det Eirik Hestad. Sikkert midt i mål.
Andrade svarte ved å sette sin i hjørnet. Det sto 3-3.
Tobias Christensen kom inn for Hussain før straffekonken. Qarabag-keeperen var på straffen hans, men klarte ikke å holde slå den bort fra mål. Christensen slapp med skrekken.
Midtstopper Medina var trygg på Qarabags neste straffe da han sendte Linde én vei og ballen en annen.
Martin Ellingsen satte så Moldes femte sikkert over keeper.
Så valgte Qarabag-keeper Mahammadaliyev å ta neste. Linde var etter den, men skuddet var hardt og godt plassert nede i hjørnet. Kristoffer Haugen var imidlertid trygg på den neste.
Dermed var det 5-6. Den første bommen kunne avgjøre alt.
Guseynovs forsøk ble reddet av Linde. Molde var videre etter en ordentlig thrillerkamp.
Sett denne?

Jonsson oppsummerer runde 17: Kjartansson-comeback og artig Løkberg-variant

Eliteserien
Tar ikke av etter Europa-suksess og milliondryss: – Teller ikke penger
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
12 TIMER SIDEN