Legia Warszawa - Bodø/Glimt 2-0 (1-0) 4-2 sammenlagt.
Premisset var enkelt da Bodø/Glimt møtte Legia Warszawa onsdag. Glimt måtte vinne i den polske hovedstaden. Men den oppgaven klarte ikke de gulkledde.
For selv om Glimt var friskt frempå et par ganger i hver omgang, så virket Legia Warszawa å ha god kontroll i Polen.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
2 TIMER SIDEN
Etter kampen mener Ulrik Saltnes at det polske laget rett og slett var bedre enn de.
– Vi var dessverre ikke gode nok i dag, sier Glimt-spilleren til lokalavisa.
Likevel er kampen et minne for livet.
– Det var en helt rå stemning. Vi ble møtt med det de har. Et minne for livet, sier midtbanespilleren.
Det betyr at Bodø/Glimts Champions League-eventyr er over, og nordlendingene fortsetter ferden i Europa med nyoppstartede Conference League. Der venter islandske Valur.
Islendingene forsvant også ut av Champions League-kvaliken etter å ha tapt 2-5 sammenlagt mot Dinamo Zagreb. Det betyr at det blir et gjennsyn for Glimt med en gammel kjenning.
For i mål på Valur står Hannes Tor Halldorsson. Den nå 37-år gamle sisteskansen spilte for Bodø/Glimt på vårsesongen i 2016, og gjorde sakene sine bra. Halldorsson stod i mål for Island i EM samme år med stor suksess, før han signerte for Randers den sommeren. Halddorsson har også spilt for Brann og Sandnes Ulf.
I tillegg møter Glimt den tidligere Brann-backen Birkir Már Sævarsson. Høyrebacken fikk 168 kamper for Brann, og 36-åringen har siden den tid spilt i svenske Hammarby. I tillegg spiller tidligere LSK-spiller Arni Smarason og den tidligere Levanger-spilleren med det kledelige navnet Kaj Leo Bartalsstovou for Valur.
LES OGSÅ: VIF-spiss rekker ikke Europa-kampene

Stor Botheim-sjanse

Allerede før kampstart fikk Glimt-spillerne kjenne på trøkket fra den fullsatte Stadion Miejski. I det spillerne ble filmet første gangen kom pipekonserten, men de gulkledde virket ikke å være preget.
Glimt, anført av Patrick Berg styrte kampen i åpningen, og etter 17 minutter var det nære norsk scoring. Sondre Brunstad Fet slo et flott innlegg mellom forsvar og keeper. Nærmest ballen var Erik Botheim, men spissen var en skostørrelse unna å kunne sende gjestene i ledelsen.
To minutter senere var Fet frempå selv. Indreløperen fikk avsluttet fra 17-18 meter, men skuddet med venstrefoten gikk en liten halvmeter utenfor.
LES OGSÅ: FKH-spiller var nære Start: – Ble ikke enige
Glimt fortsatte å dominere banespillet. Vertene virket ikke interessert i å ta tak i kampen, og det førte til en gigantisk sjanse for det norske laget.
Alfons Sampsted slo et nydelig innlegg fra høyre. På bakerste stolpe stod Erik Botheim mutters alene, men Lyn-gutten avsluttet med leggen, og ballen gikk himmelhøyt over mål fra tre meter.
Slike sjanser må man sette, og nå var det Legia Warszawas tur. Emreli ble spilt fri i bakrom. Spissen fikk snudd seg og avsluttet mot Haikin på halvdistanse. Heldigvis for sisteskansen var avslutningen av den svake sorten og gikk et godt stykke utenfor.
Men fem minutter før pause smalt det fra vertene.
Luquinhas ble spilt gjennom ute til venstre. Kantspilleren utfordret inn mot Brede Moe, og sendte midtstopperen halvveis til flyplassen med en herlig høyre-venstre finte. Fra skrått hold avsluttet brasilianeren midt på Haikin, men ballen gikk under sisteskansen og i mål.
1-0 og Glimt måtte score to mål. Utgangspunktet ble langt vanskeligere og Kjetil Knutsen hadde en formidabel oppgave med pausepraten.

Kvile i tverrligger

Den andre omgangen var jevnspilt og tett de første tyve minuttene. Men så var Glimt fryktelig nære. Pernambuco fant innbytter Sigurd Kvile på bakerste stolpe med et hjørnespark. Headingen fra den tidligere Åsane-spilleren var god, og smalt i metallet bak en utspilt Artur Boruc, men polakken slapp med skrekken.
Den neste halvtimen var sjansefattig, og bar preg av et komfortabelt hjemmelag som kontrollerte det hele ved å ligge kompakt. Men fire minutter på overtid satte Legia Warszawa siste spiker i den berømte kista. Innnbytter Johansson kom dundrende nedover høyrekanten på en kontring. Fra høyre fikk svensken slått hardt inn, og på enden var lagets stores stjerne, innbytter Tomas Pekhart som doblet ledelsen i den polske hovedstaden og dermed sendte de polske mesterne videre i Champions League-kvaliken.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nøkkelspillere tilbake i trening for Vålerenga: – Kan være avgjørende
9 TIMER SIDEN