Kristoffer Klaesson er tilbake i gamlelandet, der fokuset nå er rettet mot U21-landslaget og spill med flagget på brystet. Målvakten er fast inventar på Leif Gunnar Smeruds lovende landslag – et lag som kjemper med nebb og klør for å kvalifisere seg til EM i 2023.
Fotball
Medier: To Brasil-profiler ferdigspilt i fotball-VM
EN TIME SIDEN
Mens Smerud peker og gestikulerer ute på kunstgresset i Drammen, er det en annen trenerskikkelse Kristoffer Klaesson må forholde seg til i England.
Marcelo Bielsa er en av fotballøyas mest sagnomsuste trenere. Argentineren fikk Leeds United opp til Premier League i 2020 og har tidligere blitt omtalt av selveste Pep Guardiola som «verdens beste trener».

– Noen likheter er det

I juli byttet Kristoffer Klaesson ut Vålerenga og Dag-Eilev Fagermo med Leeds United og Marcelo Bielsa. Fagermo uttalte til Discovery senest i midten av juli – kun noen dager før Klaesson ble presentert for Leeds United – at han skulle «komme over for å besøke han og Bielsa». VIF-treneren har nemlig vært åpen om at Bielsa er en trener han ser opp til, og at Leeds United står høyt blant klubber han gjerne skulle trent i framtiden.
– Jeg har ingen ambisjoner om å trene noen større klubber egentlig, med mindre Leeds kommer på banen da, sa daværende Odd-trener Fagermo til Nettavisen tilbake i 2011.
Kristoffer Klaesson smiler når han får spørsmål om det er noen likheter mellom de to rutinerte trenerne.
– Noen likheter er det jo mellom dem, men jeg tror Fagermo kan slite med å nærme seg Bielsa på mange måter. Jeg tror ikke det er noen i verden som er sånn som han er, sier Klaesson til Discovery like før en ny økt ute på Marienlyst stadion i Drammen.
Keeperen, som står med 12 kamper for U23-laget til Leeds United siden han kom til klubben i juli, forteller at rollen til trenerne i England er noe helt annet enn det han er vant til i Norge.
– Jeg har ikke veldig mye dialog med Bielsa direkte. Det meste går gjennom keepertreneren. Bielsa er mye mer som en manager enn det vi er vant med i Norge. Jeg kan ikke slå ham i skuldra og kødde med ham, ler Klaesson, som legger til:
– Han er en sinnsyk trener.
Se intervju med Klaesson her. Saken fortsetter under videoen.

Klaesson om Bielsa: – Du kan ikke slå ham i skuldra og kødde med ham

Kjente på presset med en gang

I tillegg til at Kristoffer Klaesson må forholde seg til trenerne på en helt annen måte i Leeds United enn det han gjorde i Vålerenga, legger ikke sisteskansen skjul på at hverdagen er totalforandret på veldig kort tid.
– Dagene er fine, men lange og harde. Jeg trives, svarer 20-åringen på spørsmål om hvordan det går på balløya, før han forklarer nærmere:
– Det er mye mer trening enn det jeg er vant til i Norge, i tillegg til at det er en tilvenningsperiode på fire-fem måneder. Nå spiller jeg for U23-laget og sitter på benken på førstelaget, så det synes jeg er veldig bra. Jeg føler at jeg har begynt å komme inn i det tempoet som kreves og i den spillestilen som er satt der.
– Hvordan var det å komme inn i en klubb som Leeds United?
– Det tok et par uker før jeg skjønte hvor stort det egentlig var. Jeg følte presset med en gang jeg kom, og alle ville at jeg skulle prestere med en gang, men jeg storstrives, svarer målvakten.
Saken fortsetter under videoen.

Rekdal ler når eksperten må bite i seg egne ord: – Alt han sa gikk i dass

Premier League

Med jevnlig kamptrening på U23-laget til Leeds United, samt erfaring som andrekeeper for førstelaget, er det liten tvil om hva neste målsetning er for 20-åringen fra Oslo.
– Nå ønsker jeg å utvikle meg og kjempe om å spille Premier League etter hvert, smiler Klaesson, før han haster videre til trening ute på kunstgresset på Marienlyst.
Det norske U21-laget vant komfortabelt 3-1 over Finland fredag og ligger med det fortsatt på en sterk andreplass i gruppe A i EM-kvalifiseringen. Norge står med 12 poeng, mens Kroatia har sanket 15 av 15 mulige. Tirsdag møter Smeruds gutter Aserbajdsjan borte.
Sett denne?

Knutsen: – Abraham gikk vel for 400 millioner, så jeg er spent

Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
4 TIMER SIDEN
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
19 TIMER SIDEN