Eurosport

Tysk gigant sikret seg Lyon-juvel

Tysk gigant sikret seg Lyon-juvel
Av NTB

14/06/2017 19:28Oppdatert 14/06/2017 20:18

Bayern München har sikret seg Lyons 22-årige midtbanejuvel Corentin Tolisso. Overgangssummen skal være 375 millioner kroner.

Med den prisen tangerer han sin nye klubbkamerat Javi Martínez som den dyreste spiller kjøpt av en Bundesliga-klubb.

Den tyske klubben meldte selv at Tolisso har signert en femårskontrakt etter å ha bestått legesjekken. Han har vært i Lyon siden han var 12 år gammel.

– Jeg har hatt en vidunderlig tid i Lyon, og jeg er veldig takknemlig. Nå har jeg store mål som Bayern-spiller. Jeg kommer til en av Europas beste klubber, og dette er en stor dag for meg, sier Tolisso i en pressemelding fra den tyske klubben.

Tolisso, som debuterte for Frankrikes landslag i mars, hadde kontrakt med Lyon til 2020. Han scoret 14 mål i ulike turneringer forrige sesong.

– Vi er veldig fornøyd med at vi i hard konkurranse med klubber i andre land greide å sikre oss en slik ung og interessant spiller. Tolisso var Carlo Ancelottis fremste ønske for midtbanen vår, sa Bayern-formann Karl-Heinz Rummenigge.

Det er et rom å fylle på den midtbanen etter at Xabi Alonso la opp.

Franskmannen er Bayern Münchens klart dyreste kjøp så langt i sommer, etter at Niklas Sule ble hentet fra Hoffenheim for 20 millioner euro og franske Kingsley Comans overgang fra Juventus ble gjort permanent for 21 millioner euro. Klubben har også hentet Serge Gnabry fra Werder Bremen.

(©NTB)

0
0