På tampen av forrige sesong ble det klart at Bibiana Steinhaus (38) fra og med kommende sesong ble den første kvinnelige hoveddommeren i Europas fem største ligaer.
Søndag er det klart for den tidligere politikonstabelens debut, når Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin tar imot Werder Bremen på til Bundesliga-oppgjør på Olympiastadion.
Det bekrefter Det tyske fotballforbundet på sine hjemmesider sent torsdag kveld.
Bundesliga
Superstjerner signerte nye kontrakter
12/04/2018 PÅ 16:33
Den tidligere politikonstabelen hadde allerede dømt over 80 2. Bundesliga-kamper og fungert som assistentdommer, men skal nå ta steget helt opp i det gjeveste selskap.
I anledning den historiske kampen har den tyske hovedstadsklubben pratet med dommeren. I et intervju gjengitt på klubbens nettside forteller Steinhaus at hun er veldig godt forberedt.
– Det er selvfølgelig veldig stort. Jeg er glad for at jeg og teamet mitt endelig får denne utfordringen, vi er definitivt godt forberedt. Hovedfokuset vårt er på den tekniske og taktiske orienteringen til lagene og spillerne. Jo mer informasjon vi har, desto bedre kan vi tilpasse oss spillet, sier Steinhaus.
38-åringen forstår at det skaper oppmerksomhet, men ønsker selv ikke å tenke noe særlig på det.
– Om det er historisk får andre avgjøre. Jeg har litt blandede følelser. På den ene siden er det bare et spill som jeg ønsker å bidra til å veilede på en god måte. På den andre siden er det Bundesliga og det at jeg er den første kvinnelige dommeren gjør det litt nok litt spesielt for de rundt, sier hun.
– For meg og mine kolleger er det ikke noe spesielt med at jeg er kvinne. Men vi må bare godta og håndtere det faktum at publikum fremdeles oppfatter det som en spesiell egenskap, sier hun.
Den norske duoen i Hertha står med en seier og ett tap etter de to første spillerundene. I åpningskampen hjemme ble det 2–0-seier mot Stuttgart, før det borte mot storlaget Borussia Dortmund ble samme sifre motsatt vei.
Werder Bremen på sin side har fått en litt tyngre start på sesongen og står med 0 poeng og 0–3 i målforskjell etter å ha møtt Hoffenheim og tittelgrossist Bayern München.
Bundesliga
Jarstein: – Jeg er svært lykkelig
12/04/2018 PÅ 11:13
Bundesliga
Bayern-spillerne får forbud
07/04/2018 PÅ 11:39