Colombianske James Rodríguez har vært et hett navn på overgangsmarkedet i sommer, og har blant annet vært sterkt koblet til Premier League. Der har 25-åringen blant annet blitt nevnt som en erstatter for Wayne Rooney i Manchester United.
Det kommer ikke til i skje.
Tirsdag ettermiddag offentliggjorde nemlig Bayern München at de er enige med Real Madrid og spilleren med en låneavtale på to år. Tyskerne har deretter en opsjon på å kjøpe Rodríguez.
Allianz Frauen-Bundesliga
Nordtveits Hoffenheim ga Bayern bank
09/09/2017 PÅ 19:06
(saken fortsetter under bildet)
Det skal ha vært Bayern-trener Carlo Ancelotti, som også hentet colombianeren til Madrid, sitt største overgangsønske for sommeren å sikre seg Rodríguez.
– Vi er utrolig fornøyde med å få til denne overgangen. James er en veldig allsidig spiller. Han scorer mye, har mange målgivende og så er han god på dødballer. Dette vil utvilsomt heve kvaliteten på laget vår ytterligere, sier Bayen München-styreformann Karl-Heinz Rummenigge til klubbens nettsted.
Rodríguez ble Real Madrid-spiller for hele 80 millioner euro etter å ha storspilt for sitt Colombia under fotball-VM i Brasil i 2014. Der ble det seks mål og to målgivende på fem kamper, og ble dermed VMs toppscorer selv om Colombia røk ut i kvartfinalen.
Det skal også sies at han hadde gjort sakene sine bra i både Monaco og Porto i europeisk fotball før dette mesterskapet.
Den offensive midtbanemannen gjorde seg heller ikke bort i Madrid, der det ble 36 mål og 41 målgivende på 111 kamper. Han vant La Liga, Champions League (to ganger), UEFA Super Cup (to ganger) og FIFAs klubb-VM (to ganger) med Real.
Det er bekreftet at Bayerns nykommer blir med på klubbens tolv dager lange treningstur til Kina og Singapore (utreise søndag) etter han har gjennomført den obligatoriske legesjekken og signert sin kontrakt med de tyske mesterene.
Bundesliga
Nordmenn hjalp Klinsmann til første seier
14/12/2019 PÅ 19:44