Eurosport

Føelsene i sving da Bayern feiret ligatittel og takket av legendarisk duo

Bayern-duo takket av - for noen karrierer

20/05/2017 17:28Oppdatert 21/05/2017 02:25

Det ble ikke spart på noe da Bayern München feiret Bundesliga-tittel og takket av to levende legender.

Lørdag 20. mai kl. 17.31 var det over. To av sin tids aller største fotballspillere i Philipp Lahm (33) og Xabi Alonso (35) har spilt sine siste profesjonelle fotballkamper.

Duoen, som har vunnet omtrent alt som vinnes kan, ble som seg hør og bør, hyllet av et fullsatt Allianz Arena da Bayern München også feiret Bundesliga-tittelen med å valse over Freiburg.

Men det var ikke bare på inne i den tyske storstuen de avtroppende Bayern München-spillerne ble hyllet. Gjennom sosiale medier kunne det nesten se ut til at hele verdens øyne var rettet mot de siste 90 minuttene som skulle bli enden på to imponerende æraer.

Sammen har Lahm og Alonso løftet tre Bundesliga-troféer og en DBF-Pokal på tampen av sine karrierer, men trofésankingen begynte mange år før den tid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Allianz var kledd til fest lørdag da ligatittel og to fantastiske karrierer skulle feires

Allianz var kledd til fest lørdag da ligatittel og to fantastiske karrierer skulle feiresScanpix

En sensommerdag i 2004 dukket en da 23 år gammel Alonso opp på Liverpools treningsfelt Melwood. Baskeren, som allerede hadde rukket å markere seg i La Liga, tok Premier League med storm, og ble en kjæledegge Liverpool-fansen aldri helt har klart å gi slipp på. På Anfield vant Alonso fire troféer, med Champions League-kvelden i Istanbul 2005 som det absolutte høydepunkt.

Etter fem sesonger i rødt, gikk turen videre til giganten Real Madrid, i en overgang som fortsatt stikker dypt for Anfield-publikummet. Ikke fordi at hovedpersonen selv forsvant til en av verdens største fotballklubber, men heller for måten mange mente han ble skvist ut av klubben - for å lage plass til en Gareth Barry-overgang som aldri ble noe av.

Alonso selv, som den gentleman han er, bar aldri noe nag til hverken klubb eller manager Rafa Benitez.

Hos «Los Blancos» fylte Alonso ytterligere på merittlisten med La Liga-tittel, Copa del Rey-triumfer (2), den spanske supercupen, og naturligvis et nytt Champions League-trofé.Til tross for at Alonso selv måtte se finalen mot byrival Atlético fra tribunen, var det kanskje ingen som jublet like ekstatisk da de hvitkledde til slutt seiret 4-1 etter ekstraomganger.

I samme periode opplevde midtbaneeleganten også å løfte dobbel EM-pokal og å bli verdensmester med Spania. Merittlisten var komplett, men Alonso ikke mett. I 2014 tok han med seg familien og reiste til Tyskland og Bayern München.

Der ble han lagkamerater med Philipp Lahm - den allsidige backen som scoret åpningsmålet for Tyskland i VM i 2006 på hjemmebane. Et mål som i ettertid er blitt stående som et symbol på hele mesterskapet.

Det ble aldri noe VM-triumf det året for tyskeren, men det gjorde han opp for åtte år senere, da han og lagkameratene blant annet sjokkerte og rystet vertsnasjon Brasil med å vinne 7-1 i en semifinal. Lahm figuerte både som sentral midtbanespiller og høyreback i 2014-VM, og kunne til slutt løfte troféet som kaptein for sitt elskede Tyskland. Det ble punktumet på en 113 kamper lang landslagsæra.

Mannen som aldri i løpet av sin 15 år lange profesjonelle karriere har blitt utvist, forlater den store scene med å feire sin åttende Bundesliga-tittel. I tillegg kan 33-åringen se tilbake på seks DFB-Pokal-triumfer, et ligacup-trofé, tre tyske supercuper, Champions League-seier, UEFA Super Cup og finaleseier i VM for klubblag.

En ekte klubblegende som, sett bort fra to sesonger på utlån i Stuttgart, aldri har tilhørt en annen klubb enn selveste Bayern München..

Å karakterisere den nå pensjonerte duoen som to av vår generasjons aller største fotballspillere, er med andre ord ingen overdrivelse. Det er bare til å ta av seg hatten og si takk - for personligheter som Lahm og Alonso blir det dessverre bare færre og færre av.

PS! Hjemmelaget vant oppgjøret 4-1 etter scoringer fra Arjen Robben, Arturo Vidal, Franck Ribery og Joshua Kimmich.

Og ja, for å toppe det hele: Alonso hadde naturligvis assisten til lørdagens kamps første scoring – ved en klassisk 40-meterspasning som nesten bare han kan.

0
0