Da ble det påvist to tilfeller av koronasykdom hos 2. Bundesliga-klubben Dynamo Dresden. Det gjør at hele laget må i karantene i 14 dager.
Dynamo kan følgelig ikke spille sine to første kamper etter koronapausen, mot Hannover og Greuther Fürth, som planlagt. Seifert, direktør for ligaforeningen DFL, bedyrer likevel at fotballsesongen skal starte neste helg og fullføres i løpet av juni.
– Dette gir ikke grunn til å stille spørsmål ved hele sesongen. Vi endrer ikke planen vår nå. Det var alltid tydelig for meg at dette kunne skje, og vi er helt i starten av gjenåpningen, sier Seifert til den tyske kringkasteren ZDF.
Eliteserien
Er vant med benkesliting: – Derfor jeg står her ute
2 TIMER SIDEN

Kan bli umulig å fullføre

For bare noen dager siden fikk 1. og 2. Bundesliga grønt lys fra den tyske regjeringen til å starte opp igjen med kamper fra 16. mai. To Dynamo-kamper må flyttes, men ellers ser alt – inntil videre – ut til å kunne spilles etter den nye planen foran tomme tribuner.
Samtidig varsler Seifert at det kan bli nødvendig å stanse sesongen dersom det skulle bli flere smittetilfeller:
– Det kan nå et nivå der det ikke lenger er mulig. Det vil i så fall avhenge av hvor mye tid vi har igjen til å fullføre sesongen.
De tyske fotballtoppene er opptatt av å komme i mål med 2019/20-sesongen før 1. juli.
– En rekke spillerkontrakter går ut da, så vi ønsker å spille så mange kamper som mulig før det, sier Seifert og legger til at det er mulig å utsette enkelte kamper til starten av juli.
(©NTB)
UEFA Europa Conference League
Drømmer om å gjøre som RBK på 90-tallet: – Vi vil bryte nye barrierer
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
18 TIMER SIDEN