Det bekrefter den tyske ligaforeningen DFL, ifølge nyhetsbyrået DPA. Testingen er et helt nødvendig steg på veien mot å kunne gjenoppta fotballkampene i landet.
Fotballmagasinet Kicker var først ute med å omtale testene, og det skriver at det kreves to runder med testing av spillerne før klubbene kan sette i gang med fellestreninger der alle spillerne er involvert.
DFL og klubbene i de øverste divisjonene håper fortsatt å få fullført inneværende sesong innen 30. juni.
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
11 MINUTTER SIDEN

Ingen avklaring torsdag

Fotballen i Tyskland er offisielt satt på pause til og med i dag (torsdag), men det foreligger ikke noen beslutning om når seriespillet kan gjenopptas. En slik avgjørelse vil heller ikke komme denne uken, ifølge statsminister Angela Merkels stabssjef Helge Braun.
Merkel holder torsdag samtaler med øvrige ministre i den tyske regjeringen om lettelser i koronavirus-restriksjonene, men det vil ikke bli kunngjort noen fotballrelatert avgjørelse derfra.
Braun opplyser til TV-kanalen NTV at Merkel skal møte de 16 delstatsministerne i landet kommende onsdag for å diskutere koronasituasjonen. Stabssjefen sier han venter en avgjørelse om fotballen på det nevnte møtet. Han omtaler også den planlagte restarten av 1. og 2. Bundesliga som «et sensitivt tema».

Venter på myndighetene

Tidligere i uken sendte sportsministerne i de 16 tyske delstatene ut en felles uttalelse der de fastslo at det «er mulig å forsvare» at de to øverste divisjonene starter opp igjen bak lukkede dører fra «midten eller slutten av mai».
Ligaledelsen i Tyskland har i lengre tid presset på for en snarlig oppstart uten publikum på tribunene. Samtidig respekterer de at myndighetene i landet må gi grønt lys.
– Det har vært uttalelser og mange spekulasjoner om når vi starter, men det er avgjørende for oss at politiske myndigheter avgjør det. Derfor har vi ikke fastsatt noen startdato. Når «X-dagen» kommer, skal vi være rede, sa Bundesliga-direktør Christian Seifert nylig.
Det gjenstår ni serierunder i 1. Bundesliga. Bayern München leder, fire poeng foran Erling Braut Haalands klubb Borussia Dortmund. Det gjenstår også flere kamper i den tyske cupen.
(©NTB)
OBOS-ligaen
KFUM sterkest i Oslo-derbyet mot Grorud
14 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
Tapsrekken fortsatte for Ull/Kisa hjemme mot Raufoss
14 MINUTTER SIDEN