Norge må slå europamester Nederland for å være VM-klar som gruppevinner, men om det ikke lykkes gjelder det å bli en av de fire beste toerne som får spille videre om Europas siste VM-billett. Kanskje trenger Norge ett poeng for å bli med der.
– Det er en kompleks situasjon der flere andre kamper har betydning, og det kan påvirke hvilke beslutninger som fattes underveis. Vi har en plan for de ulike scenarioene og kommer til å holde oss orientert om stillingen i de andre kampene. Helst vil vi selvsagt vinne, men hvordan det ser ut på toertabellen kan få betydning for hvordan vi ser ut mot slutten av kampen, sier landslagssjef Martin Sjögren til NTB.
Han bekrefter at det kan avgjøre i hvilken grad han er villig til å sende fram spillere i jakten på et seiersmål dersom det for eksempel står uavgjort, og et baklengsmål kan sende Norge ut av toeromspillet.
Allsvenskan
Vraket tilbud for å fortsette i Sverige: – Skulle helst ha droppet julen
EN TIME SIDEN

Hjelp fra Italia og Tsjekkia?

Om Norge skulle tape for Nederland, vil Sjögrens lag ha 12 poeng på toertabellen etter å ha vunnet alle sine kamper mot gruppens tre øvrige lag. Kamper mot tabelljumboen strykes.
Det er allerede klart at toerne i gruppe 1 (Wales) og 7 (Østerrike eller Finland) vil få færre enn 12 poeng på toertabellen. Dermed trenger Norge enda en gruppe hvor toeren kommer dårligere ut.
Mest aktuelt er det i gruppe 6 (der Belgia i så fall må avgi poeng mot allerede VM-klare Italia) og i gruppe 5 (der Island må avgi poeng borte mot Tsjekkia).
– Det er de to kampene som er de viktigste å følge med på, men den andre kampen i vår gruppe (Nord-Irland – Slovakia) kan også påvirke. Dersom Slovakia vinner klart nok til å gå forbi Nord-Irland på tabellen så får vi litt bedre målforskjell, sier Sjögren.

Ganske enkelt

– Vi har oversikt over alle de ulike mulighetene, men det er vanskelig å si på forhånd hva som kommer til å skje, og det viktigste for oss er selvsagt vår egen kamp. Målet vårt er å slå Nederland, og spillerne skal bare tenke på å gjøre en så god kamp som mulig.
Guro Reiten bekrefter at spillerne ikke har fått noen innføring i toertabellens kompleksitet.
– Nei, vi har ikke snakket om det, og jeg vet knapt hvordan det ligger an. Vårt mål er å slå Nederland, og om vi gjør det så er vi jo i VM. Så enkelt er det, sier hun til NTB.
– Det nederlandske laget har vi gått grundig gjennom. Vi har lagt planen og vet hva vi skal gjøre. Nå er det bare å spise, sove og samle mest mulig energi. Det kribler litt ekstra i magen, men jeg gleder meg enormt.
(©NTB)
VM
Kamerun-stjerne straffes – reiser hjem fra VM
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ferdig i Kristiansund: – Jeg ønsker alle lykke til videre
17 TIMER SIDEN