Det var Stavanger Aftenblad som omtalte saken først.
Foto: brynefk.no
OBOS-ligaen
Målthriller da Ranheim og Aalesund delte poengene
8 TIMER SIDEN
Bryne-keeper Isak Midttun Solberg har blitt tilbudt proffkontrakt med Tottenham. Han har tidligere i år vært å trent med klubbens U16 og U18-lag.
Far og tidligere keepertrener i Bryne, Thomas Solberg bekrefter ovenfor Eurosport.no at sønnen har blitt tilbudt kontrakt av Englands-klubben.
– Han er blitt tilbudt treårskontrakt fra han fyller 16 år neste sommer. Han har tid til å bestemme seg for om han velger å gå for det eller ikke. Nå er det en del treningsopphold i Tottenham fremover, både før jul og i første halvdel av neste år, sier Solberg til Eurosport.no.
Kontrakten er delt opp i to deler, hvor han blir en del av Tottenhams akademi de første to årene. Det siste året går han over på en proffkontrakt. 15-åringen har allerede vært på treningsopphold hos klubben tre ganger før. Nå blir neste besøk allerede i høstferien, men i følge faren har han har ikke bestemt seg for om det er noe han ønsker å gå for.
– Det er et fantastisk akademi og et av de beste i Europa både når det gjelder fasiliteter og trenere. Det er en fantastisk mulighet. Men så må han bestemme seg om dette er noe han vil de neste tre årene, legger Thomas Solberg til.
Han forteller at de har tett dialog med klubben.
– I følge Tottenham så er han en spiller de synes er veldig spennende. De henter veldig få utlendinger og når de gjør det så er de ganske sikker på at det er en spiller som vil passe godt inn i laget. Jeg tror at hvis han velger det, så vil det være et bra valg, men det er ingen fasitsvar på det. Derfor skal han bort ganske ofte fremover, for se om det er noe han ønsker å gjøre.
Isak Solberg har spilt i Bryne siden 2016 og har i tillegg tre landskamper for Norges G15-lag.
Sett denne?
OBOS-ligaen
De lokale heltene sendte Start ut av nedrykkssumpen
8 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kontroversiell straffesituasjon da Jerv snublet mot Ull/Kisa
8 TIMER SIDEN