Dermed venter en ny beintøff bortekamp i London, etter at Arsenal ble slått 3-1 fredag. Chelsea slo Manchester United 1-0 i finalen på Wembley i mai, takket være et straffespark av Eden Hazard.
Hele 13 Premier League-lag er allerede slått ut av FA-cupen, sju av dem av lag fra lavere divisjoner. Det var derfor mange lag fra lavere divisjoner i potten, men United var uheldig og trakk et av de få virkelige topplagene.
United slo Reading 2-0 hjemme i 3. runde og imponerte med 3-1 borte mot Arsenal i 4. runde sist fredag. Det var den åttende seieren av like mange mulige siden Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som midlertidig manager rett før jul.
Eliteserien
– Det er en oppskrift på katastrofe. Det kommer ikke til å gå
2 TIMER SIDEN
I Premier League har Solskjær tangert rekorden til Carlo Ancelotti og Pep Guardiola med seier i sine seks første kamper som manager for en klubb, og den kan slås i hjemmekampen mot Burnley tirsdag.
I FA-cupen kan United ta et nytt steg mot det som kan bli klubbens 13. triumf i verdens eldste fotballturnering, i så fall tangering av Arsenals rekord. Solskjær var som spiller med på to av titlene, i 1999 og 2004. Men neste hinder blir av den høye og vanskelige sorten.
Kampene i 5. runde spilles i utgangspunktet lørdag 16. februar. Oppgjøret kommer dermed mellom to andre storkamper for Manchester United, mot Paris Saint-Germain i mesterligaen (12/2) og Liverpool i serien (24/2).
Slik ble mandagens trekning:
Brighton eller West Bromwich – Derby, Bristol C. – Shrewsbury eller Wolverhampton, Chelsea – Manchester U., Doncaster – Crystal Palace, Middlesbrough eller Newport – Manchester C., Portsmouth – Queens Park Rangers eller Watford, Swansea – Barnet eller Brentford, AFC Wimbledon – Millwall.
Kampene spilles i tiden 15. til 18. februar.
(©NTB/Eurosport.no)
Fotball
Dagen derpå i Bodø: – En bortimot uvirkelig reise
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Maner folk til tribunene før lokaloppgjør: – Få fingeren ut!
6 TIMER SIDEN