Håland scoret tre av målene da Norge i mars tok en dramatisk 5-4-seier over Skottland. 17-åringens straffescoring på overtid sikret EM-plassen.
Onsdag tok Johansen ut spillerne som skal til mesterskapet i Finland senere i måneden. Håland var selvsagt blant de utvalgte. Sist helg scoret unggutten alle målene da Molde slo Brann 4-0 i Bergen. Scoringsrushet kom i løpet av kampens 21 første minutter.
Se Håland herje med Brann (artikkelen fortsetter under):
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
2 TIMER SIDEN

Høydepunktene: Se Håland smadre Brann med Manchester United på tribunen

På tribunen satt speidere fra Manchester United for å følge nettopp Håland. I EM vil det være mange flere som har spisstalentet i kikkerten.
Johansen føler han har satt sammen en sterk tropp, men erkjenner at det ikke har vært enkelt.
– Det har vært et vanskelig uttak. Vi har vært samlet åtte ganger med dette laget og nesten 50 spillere har vært innom troppen. Det er mange gode spillere i Norge.
– Vi har tatt ut en sterk tropp sammensatt av ulike typer både på og utenfor banen. Alle har vært med før. De kjenner hverandre og gleder seg til å spille EM sammen, sier han til fotball.no

Liker gruppen

Norge møter Portugal (16/7), Italia (19/7) og vertslandet Finland (22/7) i gruppespillet. De to beste i hver gruppe går videre til semifinale, og de fem beste lagene vil være klare for neste års VM i Polen.
– Jeg liker gruppa godt, og jeg ser for meg at vi skal spille mer enn tre kamper i EM. Det er derfor vi reiser dit. Vi vil gå videre fra gruppa, og det tror jeg vi har gode sjanser til, sier Johansen.
G19-sjefen, som går under kallenavnet «Paco», har studert motstanderne nøye.
– Portugal er regjerende mestere i dette årskullet. De vant G17-EM for to år siden. De er et bra lag og er i likhet med Finland og Italia gode med ballen, så det blir viktig for oss å være solide i forsvarsspillet og ha ballen en del selv slik som vi pleier.

Norges tropp til G19-EM:

Julian Faye Lund (Levanger), Emil Gundelach Ødegaard (Grorud), Nico Mickelson (HamKam), Christian Dahle Borchgrevink (Vålerenga), Tord Johnsen Salte (Viking). Leo Skiri Østigård (Viking), Ulrik Fredriksen (Sogndal), John Kitolano (Odd), Martin Tangen Vinjor (Kongsvinger), Hugo Vetlesen (Stabæk), Tobias B. Børkeeiet (Stabæk), Felix Horn Myhre (Vålerenga), Tobias H. Svendsen (Molde), Tobias Christensen (Start), Ola Brynhildsen (Stabæk), Jens Petter Hauge (Bodø/Glimt), Eman Markovic (Zrinjski Mostar), Simen Bolkan Nordli (HamKam), Erling Braut Håland (Molde), Erik Botheim (Rosenborg).
(NTB/Eurosport.no)
Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
3 TIMER SIDEN
Fotball
Wembley lyst opp i regnbuens farger
21 TIMER SIDEN