Brennhete Haaland: – Det er sånn du drømmer om

Oppdatert 25/01/2020 klokken 11:33 GMT+1

Erling Braut Haaland ble historisk da han som første spiller noensinne scoret fem mål på de første to kampene i den tyske Bundesliga.

Erling Haaland

Haaland, som nå kalles «Heiland» – «Frelseren» – av mange tyske medier, har hatt en drømmestart i tyske Bundesliga for sin nye klubb Borussia Dortmund.
I sin debut borte mot Augsburg satte han ballen i mål ikke mindre enn tre ganger og var sterkt delaktig i at kampen ble snudd fra 3-1 til 3-5-seier. Fredag scoret han to ganger foran hjemmepublikummet på Signal Iduna Park mot Köln, og kunne ta imot hyllesten fra «Die gelbe Wand» – «Den gule veggen».

– Sånn du drømmer om

– Helt fantastisk, sier Haaland i et intervju med Stavanger Aftenblad. Og han legger til:
– Det er sånn du drømmer om når du er liten.
På spørsmål om han er skuffet som å starte som innbytter, svarer han:
– Når jeg sitter på benken, blir jeg bare enda mer motivert for å levere.

Historisk

Haaland har dessuten skrevet historie i tyske Bundesliga. Han er den første spilleren som har greid å score fem mål på de to første kampene.
Haalands fem scoringer på bare 57 minutter i Bundesliga betyr dessuten at han har laget ett mål hvert 11,4 minutt.

Indre Bane nyttårspod: RBK-opprydding, VIFs drømmetrener og Godset i trøbbel