Tirsdag scoret den norske landslagsspissen to ganger da Erzurumspor ble slått 5-0 i kvartfinalen i den tyrkiske cupen. I ligaen har det så langt blitt 16 fulltreffere på 19 kamper.
Med det troner Sørloth på toppen av toppscorerlisten i den tyrkiske superligaen. Nærmest følger Alanyaspors Papiss Cisse med 14 mål.
Fotball
Fortsetter karrieren i Italia
2 TIMER SIDEN
Trønderen kan samtidig vise til et målsnitt på 0,84 per kamp så langt denne sesongen. Opprettholder 24-åringen den frekvensen, ender han på 28 mål når endelig fasit skal skrives på selveste 17. mai.
Det plasserer i så fall trønderen helt oppe blant Trabzonspors aller mest målfarlige spillere gjennom tidene.

Sterkt snitt

Klubbrekorden i antall ligascoringer i én og samme sesong har tyrkeren Burak Yılmaz. Han scoret 33 ganger på 34 kamper i 2011-12-sesongen. Det ga et snitt på 0,97 mål per kamp.
Landsmannen Fatih Tekke hadde rekorden før Yilmaz. Han sto bak 31 mål på 34 kamper, et snitt på 0,91, i 2004-05-sesongen. Toppscorer i den tyrkiske ligaen ble også georgieren Shota Arveladze da han scoret 25 mål på 30 kamper i 1995-96.
Arveladze, som anses for å være en klubblegende i Trabzonspor, endte på et målsnitt på 0,83. Det er marginalt lavere enn det Sørloth har levert i inneværende sesong.
Ikke rart Trabzonspor-fansen trykker klubbens norske målmaskin til sitt bryst.

Avis: Var Galatasaray-aktuell

Sørloth har blitt et hett navn Tyrkia etter låneovergangen fra Crystal Palace i fjor sommer. Ifølge storavisen Milliyet kunne samtidig nordmannen havnet i tyrkisk fotball allerede for et par år siden.
I 2018 skal nemlig Galatasaray ha vært svært interessert i å hente 24-åringen til klubben. Overgangen, som angivelig var nær ved å gå i orden, skal samtidig ha strandet som følge av at den tyrkiske klubben slet med økonomien.
Milliyet hevder også å kjenne til at det var den svenske fotballprofilen Johan Elmander som skal ha tipset gamleklubben Galatasaray om at Sørloth kunne være et aktuelt navn å forsterke spillerstallen med.
Elmander spilte i Galatasaray fra 2011 til 2014.
Ifølge avisen skal ledelsen i Galatasaray nå angre på at det ikke lot seg gjøre å komme i mål med signeringen av nordmannen.
(©NTB)

Branns nye danske: – En stor klubb det er kult å spille for

Eliteserien
Røkke overtar Molde – Gjelsten trekker seg ut
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Vålerenga-unggutt kastes til ulvene: – Forstår at folk reagerer
3 TIMER SIDEN