Brann har slitt store deler av sesongen og har bare samlet 23 poeng på 21 kamper så langt. Lørdag tapte de mot Mjøndalen.
Nå ligger laget fra Bergen fire poeng foran Start på kvalikplass.
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
8 TIMER SIDEN
– Brann har vært svake over lengre tid. De må bare innse at sånn som situasjonen er nå, så er de et bunnlag, sier Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson.
Også etter at Kåre Ingebrigtsen kom til Vestlandet som erstatter for Lars-Arne Nilsen har det gått trått. Den tidligere RBK-treneren har ledet laget til én seier på åtte forsøk.
– Det har ikke vært et fnugg av forbedring. Det har vært på stedet hvil sportslig. Jeg synes ikke Brann har noe bra lag. De har en stor jobb å gjøre foran kommende sesong, sier Jonsson om laget som innehar 12. plassen på tabellen.
Han har liten tro på at Brann faktisk kommer til å rykke ned, slik de gjorde i 2014, men advarer mot at spillere og ledere går rundt og tenker at plassen i den øverste divisjonen er sikret.
– De bør ikke begynne å gå og innbille seg selv om at de er trygge. Jeg leste et sted at de sa at de var for gode til å rykke ned, men se hva de har levert. En ting er helt sikkert – de er ikke for gode til å rykke ned.

Potensiell Horneland-effekt

Søndag ble det klart at Eirik Horneland går inn som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Det tror Jonsson kan få en positiv effekt for den stolte klubben.
– Jeg var skeptisk da han ble ansatt i RBK, men den rollen som han får nå, den tror jeg passer ham perfekt, og jeg tror det passer Brann perfekt også.

Horneland og Ingebrigtsen

Foto: NTB

Ny assistenttrener til tross, Jonsson er nok ikke den eneste som mener at det må sterkere skyts til, dersom Ingebrigtsen skal levere det han har lovet Brann-fansen: seriegull i 2021.
– Dersom de skal ta det gullet som Ingebrigtsen snakket om, så må de på jobb. De er ikke i nærheten av å være noe gull-lag nå, bare glem det. Det fins ikke en sjanse i havet for at han kan ta gull med det materialet der, da må de virkelig gjøre endringer i troppen. De kan ikke ta medalje med det materialet heller.
På søndag venter Stabæk hjemme i Bergen. Kampen kommer antakeligvis for tidlig til at vi får se hva Horneland tar med seg inn i laget, og vår fotballekspert sliter med å se hvordan laget skal få bukt med problemene på kort sikt.
– På lengre sikt må de gjøre noe med spillerlogistikken, for laget er ikke godt nok for å ta medalje. På kort sikt, jævlig godt spørsmål, det svaret har jeg ikke, for de har sett direkte svake ut, så den løsningen har jeg ikke.
Eliteserien
Tar ikke av etter Europa-suksess og milliondryss: – Teller ikke penger
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
12 TIMER SIDEN