Juha Pirinens 1-0-mål for Tromsø var i en time kampens eneste. Så våknet gjestene fra Bodø. Først scoret Amor Layouni på straffespark, og deretter avgjorde Håkon Evjen for gjestene på overtid.
Dermed ligger Bodø/Glimt helt i toppen med 17 poeng på åtte kamper. Tromsø ligger derimot helt sist med fire poeng.
VM
Giroud ble historisk – slo Henrys legendariske rekord
8 TIMER SIDEN
– Det er fascinerende hvor tungt det kan oppleves å spille fotball noen ganger, sa en kjempeskuffet Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn etter kampen.
Han fikk en avgjørende situasjon mot seg da gjestene utlignet til 1-1. Philip Zinckernagel gikk i bakken etter å ha rundet Kongshavn. Dommeren mente det var straffe, men det var ikke keeperen enig i. Han var ekstremt frustrert da avgjørelsen ble tatt.
– Jeg vet ikke om det var straffe, men jeg skjønner hvorfor dommeren ga det. Fra vinkelen han sto, så det nok 100 prosent ut som straffe, sa Tromsø-trener Simo Valakari.
– Vi startet perfekt og fulgte planen. Vi kontrollerte Glimts kontringer veldig bra, sa Valakari og mente seieren til Glimt var fortjent.

Mål og kjempesjanser

Det var topp mot bunn i Tromsø. Mens hjemmelaget har hatt en tung start på sesongen, har Bodø/Glimt vært blant sesongens store overraskelser.
Torsdag fikk de en tidlig kalddusj. Ni minutter var spilt da Juha Pirinen satte inn 1-0 for hjemmelaget etter innlegg fra Marcus Holmgren Pedersen.
LES OGSÅ: RBK med ny smell: – De ser hjelpesløse ut
Bare minutter etter var gjestene vanvittig nær å svare direkte. Erlend Dahl Reitan, Geir André Herrem og Håkon Evjen fikk hver sin store sjanse, men ingen av dem klarte å få ballen i mål. Dermed slapp Tromsø med skrekken.
Utover i omgangen var det hjemmelaget som så ut som topplaget. Både Runar Espejord og Sigurd Grønli hadde muligheter til å doble ledelsen, men Tromsø gikk til pause med ett måls forsprang.
Se høydepunktene fra kampen her:

Scoret på straffe

Bodø/Glimt jaktet mål, men begge lag fikk sjanser i begynnelsen av den andre omgangen.
Først testet Espejord skuddfoten for hjemmelaget, dermed var gjestenes Philip Zinckernagel nesten fri, men et strålende returløp av Morten Gamst Pedersen forhindret en stor sjanse.
Halvveis i omgangen var lagene likt. Zinckernagel gikk i bakken etter en duell med Tromsø-keeper Kongshavn. Dansken gikk i bakken og dommeren pekte på straffemerket, til keeperens enorme frustrasjon. En kontroversiell avgjørelse. Fra 11 meter var Layouni sikker, og kunne juble for sitt femte mål for sesongen.
Hjemmelagets supportere pep på det de mente var en feilaktig avgjørelse.
LES OGSÅ: Brann holdt på å rote bort seieren på slutten: – Helt unødvendig
Bortelaget fortsatte å styre etter utligningen. Snaue ti minutter etter utligningen gikk Herrem i bakken. Denne gangen valgte dommer å la spillet gå videre.
Så smalt det i den andre enden. Holmgren Pedersen fyrte løs, men keeper Ricardo reddet for Bodø/Glimt.
Det så ut til å gå mot uavgjort, men på overtid satt den igjen for gjestene. Evjen ble spilt fri, rundet keeper Kongshavn og trillet ballen i mål. Kent-Are Antonsen forsøkte desperat å avverge, men klarte ikke å stoppe ballen fra å trille over streken.
(©NTB)
Fotball
Positive nyheter for Brasil – Neymar kan rekke åttededelsfinalen mot Sør-Korea
11 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Grorud henter Lillestrøm-talent: – Vi skal rykke opp
12 TIMER SIDEN