Nylig snakket Eurosport med Alexander Sørloth. Tyrkia-proffen var tydelig på hvor gøy det er med den norske bølgen av unge spillere som leverer på et høyt nivå i klubbene sine for tiden.
Han fortalte at han flere ganger hadde sett oppdateringer om at Braut Haaland hadde scoret, og at han selv da fikk ekstra lyst til å banke inn flere mål selv.
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
3 TIMER SIDEN
I tillegg presterer Martin Ødegaard i La Liga, Sander Berge i England og Kristoffer Ajer i Skottland. For å nevne noen.
– Det er helt herlig, egentlig. Vi har så mange unge, gode talenter. Eller, vi må ikke glemme at vi også er gode fotballspillere. Det må vi kunne si nå, sier Braut Haaland til Eurosport.
– Sander Berge spiller Premier League. Ajer har spilt mange år i Skottland. Vi er talenter, men vi er også gode spillere, det må vi ikke glemme. Norge har mange gode år foran oss, det er jeg helt sikker på. Så gjelder det å få det ut på landslaget og for landet sitt også, legger han til.
Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim har jobbet mange år med å følge og dekke det norske landslaget. Han støtter oppunder at en sulteforet fotballnasjon nå kan ha store forhåpninger til den nye generasjonen.
– Det kan vi genuint håpe og tro på, at vi får et landslag som kan slå fra seg internasjonalt. Jeg var så heldig at jeg fikk være rundt landslaget på 1990-tallet og dekke to sluttspill i VM. Det er litt den følelsen jeg får nå med den unge generasjonen som kommer, at noe stort er i emning, sier Fredheim.
Han får støtte av sin kommentator-makker Tor Ole Skullerud.
– Ja, vi har det. Vi bruker ordet sulteforet, og jeg kan godt huske tilbake til hvordan det opplevdes å være norsk og kvalifisere oss til mesterskap. Vi har ikke gjort det så mange ganger, vet du. Men vi fikk det til noen ganger på den tiden der, og jeg var ung og fryktelig glad i fotball da også. Den følelsen av å spille VM-kamper, vinne VM-kamper og det å komme til mesterskap, sier Eurosport-eksperten og legger til:
– Det norske folk fortjener et landslag med internasjonal suksess. Og bare det å komme til mesterskap holder jo. Så vi får oppleve hvordan det er igjen. Og da setter vi vår lit til en generasjon som ikke var født engang sist vi var i sluttspill!
Tyskland-proff Erling Braut Haaland er ikke mer enn 19 år, og har mange år foran seg på det norske landslaget, sammen med resten av den nevnte gjengen.
Han er mer enn klar for oppgaven.
– Ja, jeg er klar for det. Og det er ikke noe som er kjekkere enn å spille for landet sitt. Det er det største du kan gjøre. Og jeg håper inderlig jeg får oppleve mesterskap, det fortjener alle de som er glade i Norge. Jeg vet hvor mange fotballinteresserte det er i Norge, og de fortjener det, sier Haaland.

Beskrivende SMS fra far under firemålsbragden: – Den mentaliteten han har lært meg

OBOS-ligaen
Rekdal om nivået i Norge, mentalitet og Drillo: – Vi lo jo av Egil, men ...
3 TIMER SIDEN
Fotball
Glimt henter midtbanespiller
5 TIMER SIDEN