Ble Sveriges store helt etter VAR-straffe

Oppdatert 18/06/2018 klokken 16:26 GMT+2

Sverige stanget lenge mot Sør-Korea i åpningskampen i VM, men ble reddet av videodømming da laget ble tildelt straffespark og vant 1-0.

Andreas Granqvist

Svenskene var klart best i de to lagenes VM-åpning, men de sløste lenge med sjansene mot et blekt sørkoreansk lag.
Til slutt ble kaptein Andreas Granqvist den store svenske helten da han scoret på et straffespark som ble idømt etter at VAR-teknologien ble koblet inn.
– Jeg synes vi stort sett hadde kontroll på kampen, og jeg følte meg stort sett ganske trygg. Generelt sett var det veldig godt gjennomført, så jeg kan ikke være annet enn fornøyd med spillerne, sa Sveriges landslagssjef Janne Andersson etter kampen.

Straffespark

Viktor Claesson gikk over ende inne i feltet etter 65 minutter, men dommeren vinket spillet videre til store protester fra de svenske spillerne.
Sør-Korea var i ferd med å komme på en kontring da dommeren stoppet spillet etter å ha fått beskjed av sine kolleger i videobussen.
Etter en rask sjekk på monitoren utenfor sidelinjen, konkluderte kamplederen med at taklingen til Kim Young-gwon traff mann og ikke ball, og han dømte dermed straffespark.
Granqvist trippet fram mot ballen før han plasserte den til venstre for den sørkoreanske målvakten Cho Hyun-woo.
Sett denne uken podcast? Saken fortsetter under videoen:

Store muligheter

Før scoringen hadde svenskene skapt flere store sjanser.
Marcus Berg fikk en kjempemulighet allerede etter 21 minutter da han fikk ballen på rundt fem meter, men den upressede avslutningen ble reddet av Cho.
Berg fikk muligheten igjen etter 43 minutter, men fra noe skrått hold valgte han et innlegg fremfor å gå på avslutning.
På overtid av den første omgangen var det Claesson sin tur. Han nådde høyest på et innlegg fra tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig, men avslutningen sneiet borti et sørkoreansk hode før den forsvant over.
Både Emil Forsberg og Ola Toivonen hadde hver sin kjempesjanse etter hvilen, men takket være videodømming fikk Janne Anderssons mannskap muligheten til å utligne fra elleve meter.
Resultatet gjør at Sverige topper gruppe F sammen med Mexico, som slo Tyskland 1-0 søndag.