Det var helt åpent i Champions Leagues gruppe C foran siste runde i gruppespillet. Napoli, PSG og Liverpool sto alle i fare for å ryke ut før cupspillet, med sine henholdsvis, 9, 8 og 6 poeng. Røde Stjerne befant seg nederst i gruppa med 4 poeng. Dermed var alle lagene tvunget til å vinne for å sikre videre avansement i Champions League eller Europa League.
Liverpool tok imot Napoli hjemme på Anfield. Begge lag la ut i et vakent tempo og var angrepsvillige fra start. Etter kun ti minutter sto hjemmelaget for en enorm målsjanse da Mohamed Salah ble spilt fri i boksen. Egypterens førstetouch var imidlertid for dårlig, og ballen trillet inn til Napolis keeper David Ospina.
Ti minutter senere satte Sadio Mané ballen i nettmaskene, men assistentdommeren var raskt oppe med flagget og vinket for offside. Men Liverpool fortsatte å presse og like etter halvtimen spilt kom den fortjente scoringen til vertene. Salah-magi fra nesten død vinkel sendte Liverpool opp i føringen.
Eliteserien
Bekymret seg for noe helt annet da kneet røk: – Utrolig ubeleilig
30 MINUTTER SIDEN

Kjemperedninger

Etter sidebyttet fortsatte lagene med det offensive spillet. Napoli jaktet den viktige utligningen, mens Liverpool gjerne skulle punktert kampen. Hjemmelaget leverte sjanse på sjanse, men klarte ikke å sette ballen innenfor stengene. Heller ikke Napoli maktet å score.
Helt på tampen var Napoli vanvittig nære 1-1, men Liverpool kan takke Alisson i buret for at stillingen forble 1-0. Liverpool vant til slutt med ett mål og tok seg videre til åttedelsfinale, mye takket være sisteskansen, som leverte sitt livs redninger.
I den andre kampen i gruppe C tok Røde Stjerne imot PSG. Gjestene kunne gå videre som gruppevinner med seier, dersom Napoli tapte mot Liverpool. Det tok ikke mer enn ti minutter før PSG tok ledelsen i Beograd. Édinson Cavani signerte for scoring etter en meget sterk prestasjon av Kylian Mbappé på venstresiden.

Danset

Fem minutter før pause nærmest danset Neymar seg igjennom Røde Stjernes forsvar på praktfullt vis og sendte bortelaget ytterligere opp i ledelsen. Dermed gikk lagene i pause med 2-0 i PSGs favør.
Etter hvilen kom reduseringen, da Marko Gobeljic scoret på volley nede til side for PSGs keeper Gianluigi Buffon. Men det var aldri noen tvil om hvilket lag som var best også i siste omgang, og etter 73 minutter kom 3-1-scoringen til PSG ved Marquinhos. Kylian Mbappé pyntet på resultatet og fikk æren av å sette punktum på kampen som førte PSG til topps i gruppen.
Dermed slo PSG følge med Liverpool til sluttspillet. Napoli sikret plassen i Europa League foran Røde Stjerne.
(©NTB)
Eliteserien
Uenige om VAR: – Jeg holder på å spy
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Annulert mål og rødt kort – se dramatikken på Lerkendal
12 TIMER SIDEN