Søndag meldte back Jonas Svensson forfall til Norges landslagssamling (begynner mandag). Dermed ble Royal Antwerp-spiller Simen Juklerød hentet inn som erstatter.
Det er en meget fornøyd Juklerød som tar en telefonprat med Eurosport.no der han sitter på flyplassen i Belgia før avreise til sin første A-landslagssamling i Norge.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
38 MINUTTER SIDEN
– Det føles bra. Det blir morsomt å møte alle sammen, sier Juklerød.

Åpen for annerledes rolle

Søndag spilte han 68 minutter på Royal Antwerps venstre vingback i 1-1-kampen mot Standard Liege. Samme dag fikk han også telefonen fra Norges landslagsledelse. Svensson var ute - Juklerød er inne.
Han vet fortsatt ikke noe særlig om hva slags rolle han får i kampene mot Israel (onsdag), Romania (søndag) og Østerrike (neste onsdag igjen). 26-åringen hadde rykte på seg for å være en offensiv spiller da han var i Vålerenga, uavhengig om det var på venstrebacken eller fremme på en av kantene.
I Antwerpen har han funnet en naturlig posisjon som den venstre vingbacken i en 3-5-2- eller 3-4-3-formasjon.
– Jeg er en offensiv back og er mye i angrep, men jeg har lett for å tilvenne meg andre roller. Det er ikke noe problem, sier Juklerød.
Alt tyder på at han har tiltenkt en rolle som en mer klassisk venstreback i Lars Lagerbäcks landslag, dersom han får spilletid. Flere i forsvarsleddet har meldt forfall til samlingen. Det er etter alt å dømme Haitam Aleesami og Martin Linnes som blir Juklerøds konkurrenter i kampen om plass i elleveren.

Synes belgisk fotball er et hakk opp fra Eliteserien

Han synes at Norge, med unntak av den mye omtalte playoffkampen mot Serbia, har levert godt den siste tiden.
– Det er en fantastisk gruppe. Det blir spennende å tre inn i den, sier Juklerød.
Han gikk fra Vålerenga til belgisk fotball sommeren 2018.
– Det var noen hakk opp (fra Eliteserien). Et bra nivå å komme til.
Noen norske fotballfans har lurt på når han skulle få sin første A-landslagssamling. Juklerød har nemlig vært en meget solid brikke i Royal Antwerps lag. Han står allerede med tre scoringer og én målgivende på åtte ligakamper denne sesongen.
Selve laget har også levert solid etter at han kom for noen år siden. Sluttspillet ble aldri spilt ferdig forrige sesong, ettersom ligaen ble kansellert grunnet koronapandemien, men laget ville endt på en sterk fjerdeplass. I tilegg vant de cupen tidligere i sesongen. Dermed ble de også tilkjent plass i denne sesongens Europa League-gruppespill. Der har starten vært god, med to seiere på tre kamper. Juklerød spilte blant annet hele kampen da laget sjokkerte med 1-0-seier mot Tottenham.

Kontrakten går ut til sommeren

Godt spill i Europa har ført til interesse fra andre klubber, bekrefter Juklerød.
– Jeg er på utgående kontrakt, så det blir spennende å se hva som skjer i januar. Hvis det blir klubbytte, blir det forhåpentligvis et steg opp både sportslig og med alt rundt.
Han later imidlertid ikke til å ha noe hast med å komme seg den ene eller andre veien.
Og om han imponerer for Norge, kan fort enda større klubber bli interesserte.
Sett siste Spillerrådet?

Hemmelige bot-historier, hemmelige Fagermo-historier og hemmelig hatspiller

Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
39 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
40 MINUTTER SIDEN