I lørdagens kamp mellom Sogndal og Sandnes Ulf måtte Sogndal-spiller Mathias Blårud ut med en stygg ansiktsskade. Nå er det konstantert fire brudd i kinnbeinet hos midtbanespilleren som er ute i lang tid.
– Slik det ser ut nå mister han hele vårsesongen. Det er typisk for den perioden vi er inne i nå, med mange skader, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til Discovery.
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
EN TIME SIDEN
Nå er erstatteren på plass. Vikings Tord Salte er klar for Sogndal på en låneavtale ut juli. Det bekrefter sportslig leder i Sogndal Håvard Flo.
– Vi har kommet til enighet med Viking og Tord om en låneavtale ut juli. Det er en fin mulighet for Tord som får prøve seg hos oss, og fint for oss at han ville dette, sier Flo til Discovery.
LEST DENNE? Droppet medisinsk test på skadet spiller - så måtte han opereres
Salte har stort sett spilt midtstopper og back de siste årene, men da han kom til Viking i 2018 figurerte han også på midtbanen. Flo går langt i å bekrefte at det er midtbanespiller han er hentet inn som.
– Nå får de to (Bakke og Salte, journ.anm) snakke og bli litt kjent så ser vi. Men med han inn kan det gi oss flere alternativ da Blårud og Mannsverk er ute, sier den sportslige lederen i Sogndal.

Salte: – Ser frem til dette

Salte kom til Viking i 2018, og har kontrakt med de mørkeblå ut juni. Ifølge Stavanger Aftenblad har Viking forlenget kontrakten til jærbuen ut juli for å få i stand denne låneavtalen. Salte er klar for Sogndal med umiddelbar virkning.
– Det blir veldig kjekt. Jeg ser frem til dette, sier Salte til avisen.
LEST DENNE? Dette sier de om Sarpsborg 08-jobben: – Jeg vil ha den
Salte fikk 37 kamper for de mørkeblå, i tillegg til 28 kamper på lån i Sandnes Ulf forrige sesong. I 2021 har ikke den anvendelige spilleren vært på banen for Viking. Han mener Sogndal vil passe han godt.
– Det er en klubb med mange unge spillere, og de spiller bra fotball som passer meg godt med tre bak, sier 22-åringen som frem til 2018 var en del av Lyons ungdomsakademi.
Saltes kontrakt går ut 1. august, men han har ikke signert noen kontrakt med Sogndal utover leieperioden.
– Tiden får vise hva som skjer der. Nå har vi en avtale ut juli, og så må vi se hvordan Tord liker seg her, og hvordan ting utvikler seg, avslutter Flo.
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
13 TIMER SIDEN