Lørdag avsluttet Århus-klubben superligasesongen på en svært skuffende tiendeplass på tabellen. Allerede i forkant av serieavslutningen ble det kjent at trener David Nielsen, med en fortid i flere norske klubber, gir seg foran neste sesong.
Dermed må sportssjef Bjørnebye på trenerjakt i tiden som kommer. Han varsler også grep rundt spillerstallen når overgangsvinduet åpner.
– Vi står foran et vindu hvor vi må ha ny hovedtrener, vurdere kontraktssituasjoner og ha nye spillere, så det blir ingen ferie for meg, sier nordmannen til nyhetsbyrået Ritzau.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
3 TIMER SIDEN
– Jeg kan ikke være konkret på antall, stillinger og navn, men vi har en strategi og en plan i forhold til hvem vi ønsker å få inn, fortsetter han.
AGF-toppen er opptatt av å gjenreise klubben både på kort og lang sikt.
– Det er viktig å tenke på to ting samtidig. Vi må tenke kortsiktig hele veien, men vi må også se på bærekraft. Vi må utvikle klubben på alle områder. Vi må ha det faglige opp på et høyere nivå i forhold til spillestil, ungdomsarbeid, rekruttering og så videre, sier Bjørnebye.
– Vi må ikke være sårbare for endringer. Det blir utskiftninger i spillere og stab, men det må være bærekraft både når det gjelder strategi, uttrykk og spillestil, legger han til.
Nordmannen ble ansatt som sportssjef for et drøyt år siden. Han var sportssjef i Rosenborg fra 2015 til 2019.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Debut-scoring sikret Sogndal-seier
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
3 TIMER SIDEN