Det var ampert utenfor Bislett stadion i forkant av oppgjøret mellom Lyn og Vålerenga søndag. Supportere fra de to leirene barket sammen utenfor stadion, og på Twitter kunne politet melde om at det ble kastet både bord, stoler og flasker. En person ble skadet og fraktet til legevakten, mens en annen supporter ble pågrepet av politet.
– Det dreier seg om noen risikosupportere fra Vålerengas tilhengerskare der en person som vi har kontroll og som er kjørt til arresten har slått en Lyn-supporter, sa vakthavende operasjonsleder Tor Gulbrandsen til VG, som også opplyste om at det skal være snakk om at rundt 100 personer var involvert i tumultene.
Eliteserien
En tredel av landslagstroppen har spilt i Molde: – Spillerne går en god skole
3 TIMER SIDEN
Det fortsatte å koke under kampen, men på tribunen var de to gruppene adskilt og det kunne dermed dreie seg om selve fotballkampen innenfor portene på Bislett.

Første kamp på nesten to år

I 30 kokende grader manet supporterne lagene sine fram og tilbake på gresset, og det var til slutt Klanen som kunne juble høyest etter kampslutt. Med en 4-0-seier over den bitre rivalen fra vestkanten, kunne VIF nok en gang krones som «best i by'n».
Men seieren var av den oppskriftsmessige sorten, for oppgjøret mot Vålerenga var Lyns aller første fotballkamp på 636 dager – altså i underkant av to år. Koronapandemien har satt en solid stopper for Lyns seriespill, og det var nok derfor ekstra etterlengtet for laget fra Oslo vest å endelig entre en fotballbane igjen.
Brage Skaret, Henrik Bjørdal, Henrik Udahl og Tobias Christensen scoret målene for Vålerenga.

Tjåland-mål

Flere andre lag var også i aksjon i cupen søndag, men i motsetning til Haugesund på lørdag, kom alle Eliteserie-lagene helskinnet fra det. Strømsgodset vant 2-0 etter scoringer av Mikkel Maigaard og Johan Hove, mens Bodø/Glimt snudde til en 4-1-seier over Rana, etter å ha ligget under 1-0 til pause.
Lasse Nordås scoret tre mål for de helgule fra Bodø.
For Molde ble det også grei skuring mot nabo Spjelkavik. Moldenserne vant 4-1 ettert blant annet en overtidsscoring av 17 år gamle Albert Braut Tjåland – fetteren til en litt mer kjent Braut som spiller i Borussia Dortmund.
Kampen mot Spjelkavik var også debuten til Tjåland, og med scoring på tampen, kopierte han fetter Erling Braut Haaland – som også scoret i debuten, den gangen mot Volda i cupen i 2017.
Les mer om lørdagens cup-kamper her, inkludert Haugesunds skrell på Stord stadion.
Slik endte søndagens cup-kamper for Eliteserie-lagene (saken oppdateres):
Spjelkavik - Molde 1-4
Hønefoss - Strømsgodset 0-2
Rana - Bodø/Glimt 1-4
Lyn - Vålerenga 0-4
Kvik Halden - Sarspborg 08 0-2
Pors Grenland - Sandefjord 1-4
Staal Jørpeland - Viking 2-3
Melhus - Rosenborg 0-7
Åssiden - Mjøndalen 0-3
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
13 TIMER SIDEN
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
15 TIMER SIDEN