Lørdag klokken 16:00 skulle Strømsgodset opprinnelig tatt imot Viking i årets første seriekamp i 2020. Isteden har ventetiden blitt forlenget til tidligst 23. mai, og klubbene har for lengst gått inn i en usikker hverdag - både sportslig og økonomisk.
Eliteserie-klubbene får altså ikke fylt opp sine tribuner denne helgen, men flere har nå satt i gang tiltak for å alikevel klare å "fylle opp" setene på sin helt egen måte. I slutten av mars kom nyheten om at Sarpsborg 08 lanserer konseptet "Hjemmekampen", der sarpingene selger billetter til et arrangement på Facebook med blant annet livepodcast, mimiring og konkurranser med supportere og spillere.
Fotball
Reiten-dobbel sørget for seier i generalprøven: – Fått beskjed om å score mer
36 MINUTTER SIDEN

Ønsker å selge ut 8000 sitteplasser

Per lørdag 4. april har Sarpsborg 08 solgt 2051 av 2400 billetter til "Hjemmekampen" 13. april, og nå har også Strømsgodset hoppet på den virtuelle bølgen.
Drammenserne selger billetter til tidenes første kick-off på Marienlyst, der målet blant annet er å selge ut alle 8000 sitteplassene på stadion. Det skriver Strømsgodset på sin nettsider.
– Vi har nå iverksatt flere tiltak der du som supporter kan være med å støtte Strømsgodset i en krevende økonomisk situasjon. Samtidig ønsker vi å gi noe tilbake til de som hjelper oss. Vi ønsker å engasjere supportere og samarbeidspartnere og med det bidra til skape et digitalt SIF-felleskap for alle som er glad i klubben, står det videre.

Støtte fra gamle helter

En av dem som ønsker å bidra med å selge ut sitteplassene på "Gamle Gress" er tidligere Godset-helt Tokmac Nguen.
Den nåværende Ungarn-proffen sier i en twittermelding at han har bestemt seg for å støtte det virtuelle arrangementet Strømsgodset nå har dratt i gang.
– Jeg kommer til å bidra med 15 billetter - det samme som Jakob Glesnes har gjort, så jeg håper så mange som mulig blir med på dette, sier han i meldingen. Se tweeten under.

Gratisbilletter

Også Vålerenga har lansert et flunkende nytt tiltak denne uken. Hovedstadsklubben ønsker å gi en hyllest til helsepersonell og andre som som jobber under vanskelige forhold i koronakrisen, ved å invitere dem gratis på årets første hjemmekamp når sesongen kommer i gang igjen.
Klubben oppfordrer derfor folk til å kjøpe billetter som skal gå til helsepersonell og andre utsatte grupper i Oslo. Vålerenga ønsker også å gi de spesielt inviterte gjestene er varm velkomst før årets første hjemmekamp.
– Vi setter av store deler av NRC-tribunen til den første ordinære kampen med publikum, og vil hylle dem for den innsatsen de har lagt ned med stående applaus før kampstart, står det på klubbens nettsider.
Sett denne?

Indre Bane i karantene: Fredrikstad Fotballklubb – 15 år med kaos

Norgesmesterskapet
Straffet gamleklubben – slik endte kveldens cupkamper
EN TIME SIDEN
Norgesmesterskapet
Overbevist om at VIF-trenden kommer til å snu: – Ingen fordel å møte dem nå
5 TIMER SIDEN