Veton Berisha ble tatt ut i landslagsstroppen til Ståle Solbakken, ett år etter at han stilte for nødlandslaget. Det var ikke plass til toppscorer i Eliteserien Ohi Omouijanfo.
– Han er en spiller jeg nesten må fortelle at han må løpe litt mindre, det har jeg aldri sagt til en spiller før. Han er nesten for aggressiv og initiativrik, som gjør at han blir mindre kalkulerende i de avgjørende øyeblikkene, sier landslagssjefen om Veton Berisha på landslagets pressekonferanse.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
4 TIMER SIDEN
Solbakken forteller at det er en totalvurdering som gjør at Berisha ble tatt ut foran Omouijanfo, Lehne Olsen og Botheim.
– Det er totalen. Begge de to (Omouijanfo og Lehne Olsen) er kraftige aspiranter for å være med i en tropp, men du skal ta noen ut av troppen óg. Det er ikke noe de har gjort galt, sier Solbakken.
Saken oppdateres
Berisha spilte en kamp med nødlandslaget. Før det var hans forrige kamp mot Tyskland i 2016. Se hele troppen i bunnen av saken.
Solbakken mener Berisha er en spiller som kan bidra i flere scenarioer på landslaget.
– Han kan skape energi. Han kan brukes når vi skal ha mål, men også når vi skal forsvare oss, som en førsteforsvarer, sier Solbakken før han fortsetter.
– Jeg liker godt mentaliteten hans, og lagspillerhodet hans, fortsetter landslagssjefen.

Måtte forlate banen mot Molde – her gir han Viking-fansen en gladmelding

Serie A-spiller inne

En annen overraskelse i troppen var Venezia-spiller Dennis Tørset Johnsen.
– Han har overrasket oss i de siste kampene. Han har hatt noen aksjoner offensivt hvor han har vist seg frem i Serie A på et lag som ikke er blant de beste, sier Solbakken om kantspilleren som aldri har vært med i troppen før.
Han forteller at Dennis Johnsen konkurrerte mot Aron Dønnum, som har slitt med spilletid i Belgia.
Det var ikke plass til Sander Berge i troppen. Der forteller Solbakken at det er en totalvurdering hvor tungen på vektskålen var at Berge ikke har fått spilt nok, etter en skadeperiode.
Solbakken har tatt med en midtstopper ekstra på grunn av at Gregersen og Strandberg begge må sone karantene hvis de får et gult kort til.

Dette er troppen

Keepere: Per Kristian Bråtveit (Nimes), Ørjan Nyland (Bournemouth), Sten Grytebust (Vejle)
Forsvar: Kristoffer Vassbakk Ajer (Brentford), Fredrik Bjørkan (Bodø/Glimt), Stian Rode Gregersen (Bordeaux), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Marcus Holmgren Pedersen (Feyenoord), Marius Lode (Bodø/Glimt), Birger Meling (Rennes), Stefan Strandberg (Salernitana), Jonas Svensson (Demirspor), Ruben Gabrielsen (FC København)
Midtbane: Fredrik Aursnes (Feyenoord), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Mohamed Elyounoussi (Southampton), Jens Petter Hauge (Eintracht Braunschweig), Mathias Normann (Norwich), Dennis Johnsen (Venezia), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Morten Thorsby (Sampdoria), Martin Ødegaard (Arsenal)
Angrep: Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Joshua King (Watford), Veton Berisha (Viking), Kristian Thorstvedt (Genk)
Norge kan for alvor ta grep rundt den viktige andreplassen i VM-kvalifiseringen. Først skal Ståle Solbakkens lag møte Tyrkia i Istanbul i kampen om andreplassen, før de møter Montenegro i den andre kampen denne gangen. Med full pott i de to kampene ligger Norge meget godt an i kampen om andreplassen bak Nederland.
Erik Botheim var med i forrige a-landskamp, men ble ikke tatt ut denne gangen. Han fikk plass på U21-laget.
Sean McDermott var aktuell for en keeperplass etter at Andre Hansen måtte ut med skade på søndag forteller Ståle Solbakken, men da ble det for mye styr.
– Han måtte gjennom en voldsom papirmølle, og juristene i NFF sa at de ikke rakk det, for slikt tar gjerne flere måneder, sier landslagssjef Ståle Solbakken om KBK-keeperen.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
8 TIMER SIDEN