SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no):
– Linken er helt sikkert reell. Jeg tror det kan være veldig lurt av ham. De viser år etter år at de er flinke til å utvikle spillere, og for Martin å kunne ta enda ett steg opp nærmere toppen av Europa, tror jeg kunne vært smart.
Bergdølmo – som onsdag ble en del av det omgangsrike trenerkorpset i Sarpsborg 08, med hovedansvaret for juniorlaget – liker hvordan 20-åringen har utviklet seg.
VM
Argentina til semifinale etter VM-drama – slo Nederland i straffesparkkonkurranse
10 TIMER SIDEN
– Veldig bra. Jeg har ikke sett så mye av ham, men snakker med nederlandske journalister, og det jeg hører er at han har tatt voldsomme steg. De første stegene var å bli enda bedre defensivt, noe som manglet her i Norge. Han er på vei til å bli en voksen spiller, og det blir spennende å se hva det neste steget hans blir.
LES OGSÅ: Valgte å ikke kjøpe stopper i vinter: – Pengene er brukt på daukjøtt
Ødegaard er under kontrakt med Real Madrid og er for tiden på utlån i Vitesse. Denne sesongen har det blitt seks mål og ni målgivende i ligaen, og nordmannen blir stadig effektiv i produksjon av målpoeng, noe mange har brukt mot han de siste årene.
Se hva Bergdølmo sa her (saken fortsetter under):
Steget opp fra Vitesse til Ajax ser mange på som stort, men Bergdølmo tror det skal gå helt fint for 21-åringen.
– Hvorfor er Ajax rett for ham, dersom det blir slik?
– Der er det mange på samme alder. De har en veldig god utviklingsgruppe, med helt klare mål om å selge de beste spillerne sine hvert år. Det er også en liten gulrot for hver enkelt for å gjøre det beste de kan. Martin har helt sikkert gjort rett med Real Madrid og de utlånene han har hatt nå, men det hadde vært spennende å sett ham også i Ajax.
FIKK DU MED DEG? Ødegaard månedens spiller i Nederland
Ajax har virkelig vært strålende i Champions League, og mange vil kanskje hevde at det blir vanskelig for nordmannen å ta en plass i laget, til tross for at han stadig glitrer mer og mer og produserer målpoeng for Vitesse i samme liga.
– Jeg tror han vil ta de stegene ganske kjapt. Han er en veldig klok fotballspiller, og av det jeg har sett av ham, så spiller han nesten i sånn Ajax-ånd. Det ligger bare naturlig for ham, og jeg tror at når han kommer inn i en slik gjeng, så vil han ta ytterligere steg.
VM
Ferdig som landslagssjef etter VM-exiten
12 TIMER SIDEN
Fotball
Nytt ellevilt straffedrama i VM – Kroatia til semifinale etter Brasil-fiasko
15 TIMER SIDEN