• Gullkampen: Se Lillestrøm - Rosenborg søndag 21. oktober klokken 18.00 på Eurosport Player
Det er advokat Mette Grith Stage, som representerer taxisjåføren, som bekrefter tiltalene overfor det danske nyhetsbyrået Ritzau.
– Jeg kan si at det er utarbeidet en tiltale i saken mot begge parter, sier Grith Stage.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
4 TIMER SIDEN
– Min klient er tiltalt for å ha kastet en ukjent gjenstand mot Bendtner og hans kjæreste uten å treffe. Han benekter skyld, tilføyer hun.
Politiet i København ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere tiltalene. Det gjør heller ikke Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug.
– Dette kjenner jeg ikke noe til, sa RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug da det danske nyhetsbyrået Ritzau kontaktet henne om tiltalen torsdag.
– Det har jeg ingen kommentar til. Jeg må sette meg inn i saken. Jeg er på ferie nå, så jeg har ikke flere kommentarer til dette nå, fortsetter hun til Ritzau.

Nekter skyld

Nicklas Bendtner har vært siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter voldsepisoden som endte med at drosjesjåføren ble påført dobbelt kjevebrudd. Fotballstjernen har hele tiden nektet skyld.
Bendtners kjæreste Philine Roepsdorff har forsvart fotballstjernen og hevdet at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar som følge av at taxisjåføren skal ha oppført seg truende og «gikk amok».
Den forklaringen har på sin side direktøren for taxiselskapet som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte, avvist. Han hevder at videobildene fra episoden skal understøtte det.
  • Gullkampen: Se Lillestrøm - Rosenborg søndag 21. oktober klokken 18.00 på Eurosport Player

Rettssak i november

Taxien som var involvert, skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra innsiden av bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet. Materialet skal være overlevert politiet.
Bendtner selv har så langt ikke gitt offentligheten sin versjon av det som skjedde. RBK-spillerens forsvares av advokat Anders Németh i saken.
Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug har tidligere sagt at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer politiets behandling av saken.
Rettssaken der partene må møte er berammet til 2. november i byretten i København. Det er fredagen før møtet med Odd på hjemmbane i Eliteserien.
  • Gullkampen: Se Lillestrøm - Rosenborg søndag 21. oktober klokken 18.00 på Eurosport Player
(©NTB)
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
8 TIMER SIDEN