Stjernespissen skrev i september under på en halvårskontrakt med Ståle Solbakkens klubb, men skal nå altså ikke få forlenget oppholdet.
– Vi har vært fornøyde med Nicklas og hvordan han har bidratt i troppen, både i garderoben og på treningsfeltet, sier klubbens norske trener i en pressemelding.
Fotball
Fortsetter karrieren i Malaysia
5 TIMER SIDEN
– Han har vært en rollemodell, sier Solbakken, som forteller at superspissen antakeligvis lenge har skjønt at han ikke fikk forlenget kontrakten, men at Bendtner har taklet det profesjonelt.
– Han har vært en god lagkamerat hele veien, støttet laget og vært en del av våre gode resultater – selv om han har vært skuffet over ikke å få så mye spilletid som han hadde ønsket.
– Nicklas kom som en venn, og han forlater oss som en venn. Han har hatt en strålende karriere, vært en god lagspiller i FCK og en god gutt fra starten av. Han vil alltid være velkommen her, sier Solbakken.
Dermed har Bendtner spilt sin siste kamp for klubben. Nå vurderer han sin egen framtid.
– Nå skal jeg tenke meg godt om. Jeg må kjenne etter om jeg skal forsøke meg på et nytt eventyr eller si stopp, sier Bendtner.
Den tidligere Rosenborg-spissen fikk seks ligakamper for klubben, to fra start, men fant ikke veien til nettmaskene. Han scoret derimot ett mål (mot Nordsjælland) på de to cupkampene han fikk under sin norske trener.
– Det er ingen tvil om at jeg hadde en drøm om at jeg skulle få mer spilletid, og kanskje en lengre avtale, men jeg respekterer Ståles avgjørelse, sier Bendtner.
– Jeg er stolt over at jeg fikk spille i FCK-drakten og score mål i Parken, som var en av mine drømmer som fotballspiller. Jeg vil gjerne takke alle i klubben og ikke minst fansen for den behandlingen jeg fikk i klubben, fortsetter han.
Bendtner ble presentert som FCK-spiller i starten av september. 31-åringen er en av Danmarks største fotballstjerner, men karrieren har ikke gått helt som mange spådde da Bendtner i ung alder spilte for Arsenal.
Spissen kom til den danske hovedstaden etter to og en halv sesonger i Rosenborg. I sin første sesong i Trondheim ble dansken toppscorer i Eliteserien med 19 scoringer. Siden gikk det tyngre.
Bendtner har i løpet av karrieren spilt i Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forest, Rosenborg og FCK. Han har 81 landskamper for Danmark og 30 mål.
(©NTB)
Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber jaktet stopperen: Nå er valget tatt
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nidaros: Nok en Rosenborg-angriper på vei bort
7 TIMER SIDEN