Rosenborg har solgt midtbanespiller Fredrik Midtsjø til nederlandske AZ Alkmaar. Det bekreftet Rosenborg på sin hjemmeside.
Tidligere lørdag la AZ ut et intervju med spilleren før de senere slettet meldingen, men nå bekrefter klubben at Midtsjø har signert.
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
3 TIMER SIDEN

– Litt rart

Midtbanespilleren har signert en femårskontrakt med klubben. Midtsjø synes det blir litt rart å forlate trønderne, men er glad han kunne avslutte med seier mot Ajax. Allerede fredag reiste han fra Rosenborg for å gjennomgå den medisinske testen.
– Det er litt rart, selvfølgelig. Men dette var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Midtsjø til klubbens hjemmeside.
I AZ blir han gjenforent med Jonas Svensson. Det ser midtbanespilleren frem til.
– Det kommer til å bli artig. Men det er ganske merkelig at vi havner i samme klubb igjen. Men det er positivt for meg at Jonas allerede er der, forteller midtbanespilleren.

– Rett tidspunkt

Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, tror AZ er et riktig steg for Midtsjø.
– Den er vel som forventet. Det er naturlig steg for ham etter å ha vært god i Eliteserien og RBK-drakten en stund. Nå går han opp et nivå til Eredivise. Det blir litt som Sander Berge, han kommer til en klubb der han kan få spille, sier Rekdal til Eurosport.
Nettopp spilletid var noe Lars Lagerbäck presiserte er viktig da han tok ut landslagstroppen tirsdag. Der var ikke Midtsjø denne gangen, men trolig er veien kort om han leverer i nederlandsk fotball.
– Der støtter jeg Lagerbäck. Du blir ikke bedre av ikke å spille. Slik sett er det et smart valg av Midtsjø å gå dit, forklarer Rekdal.
Selv om Midtsjø nå forlater Rosenborg tror ikke Rekdal at det vil svekke trønderne betydelig ettersom de er godt skodd på midtbanen.
– Det kunne blitt folksomt på Rosenborgs midtbane med seks gode spillere på tre plasser. Du har Lundemo, Jensen, Konradsen, Vilhjálmsson og Trondsen. Midtsjø-exit svekker ikke Rosenborg. Det er en spiller som har godt av å ta steget ut. Du kan på en måte si at han har nådd litt toppen i Rosenborg. Det er et rett tidspunkt å ta neste steg. Så får du inn en fra Sarpsborg 08 som har alt å bevise. I tillegg får de dekket inn nesten alt på de to kjøpene, sier Rekdal.
OBOS-ligaen
Rekdal om nivået i Norge, mentalitet og Drillo: – Vi lo jo av Egil, men ...
3 TIMER SIDEN
Fotball
Glimt henter midtbanespiller
5 TIMER SIDEN